Övertidsförlust mot Steelers

Publicerad: 2024-09-07
Andra rundan av årets CHL och brittiska Sheffield Steelers skulle göra eftermiddagen rejält jobbig för hemmalaget. Trots upphämtning av underläge två gånger av Växjö Lakers är det till slut ändå Steelers som vinner och får med sig en bonuspoäng hem till England.

På lördagseftermiddagen var det åter dags för match i CHL och denna gången var motståndet brittsikt, nämligen Sheffield Steelers. Och det är gästerna som är bästa inledningsvis, och man visar sin effektivitet redan efter 1.09 när Daniel Leavens gör ett urläckert mål, när han skarvar in passningen från Mitchell Balmas.

Och det är gästerna som är starkast i den första ronden, man skapar mycket mer än hemmalaget på troligtvis lite mindre tid med pucken. För hemmalaget gick det i stå ganska omgående och man hade problem med strukturen i spelet i båda riktningarna. Gästerna vinner första perioden på enda målet och vinner dessutom skotten med 8-11.

Och gick den första perioden i engelsmännens favör så var nog känslan densamma i andra perioden, fast lite mer faktiskt. Steelers hade nu även ganska långa tider i Lakers stund, och spelade inte bara snabba omställningar. Lakers fick en chans i numerärt överläge och kunde trots allt kvittera efter 10.44 genom Dennis Rasmussen.

Men Daniel Ciambrini som precis suttit utvisad och var lite syndabocken, gick in, tog pucken, bjöds på ytor av Lakers, och satte pucken snyggt i krysset till 1-2 och allt var till synes återställt. Steelers var så långt i ledningen 100% rättvist. Och den andra perioden slutade 1-1 och totalt fortsatt ledning för gästerna.

I den tredje perioden lyfter Växjö Lakers äntligen och man får utdelning redan efter 19 sekunder genom ytterligare en snygg styrning av Filip Eriksson denna gång. Båda lagen hade möjlighet att avgöra under ordinarie tid, men vi fick ta till övertid, där vi initialt hade mycket puck, men oturen grinade både Lakers och framför allt Brian Cooper som åker på en mycket olycklig utvisning i mitten av övertidsspelet, där han kanske borde ha fått en tvåa med sig egentligen.

I spel 4 mot 3 avgör Sheffield Steelers med bara 17 sekunder kvar, och frälsare för gästerna blev Marc-Olivier Vallerand när han pricksköt in 2poäng till Steelers. 

Vi laddar om batterierna för att nästa torsdag ta oss an Ocelari Trinec nere i Tjeckien. Matchstart kl. 17.00.

Patrik Hammarstedt