Inför Oskarshamn - Växjö

Publicerad: 2024-01-27
Växjö studsade omgående tillbaka efter förlust mot Luleå genom att besegra Linköping på bortaplan under torsdagskvällen. Lördagskvällen bjuder på veckans tredje och sista bortamatch då Lakers gästar jumbon, Oskarshamn.

Veckans bortaturné inleddes med en 3-4-förlust mot Luleå under tisdagskvällen. Under torsdagskvällen studsade Växjö omgående tillbaka då man lyckades besegra topplaget, Linköping. Formstarka, Robert Rosén, öppnade målskyttet i slutet av den första perioden. Hemmalaget kvitterade sedan i mitten av den andra perioden innan Tobias Rieder, 90 sekunder senare, skickade in 2-1 till Lakers.

Växjö rivstartade den tredje perioden genom att sätta 3-1 i powerplay efter endast 16 sekunders spel. Joachim Blichfeld gjorde för övrigt målet. Som om inte det vore nog satte även Gabriel Carlsson 4-1. Linköping reducerade sedan till 2-4, men kom aldrig närmare än så.

Med de tre inspelade poängen mot Linköping har Växjö samlat ihop 72 pinnar på 37 matcher och är numera fyra poäng före tvåan, Färjestad. I afton jagar serieledaren ny framgång då man gästar den småländska jumbon, Oskarshamn, i en intressant batalj lagen emellan.

Oskarshamn har legat sist mer eller mindre hela säsongen. Man var länge uträknade, men har spelat upp sig på slutet. Trots det har laget endast spelat in 32 poäng och är elva pinnar ifrån tolfteplatsen, som innebär säker mark. Inför kvällens tillställning har Oskarshamn vunnit en av sina fem senaste matcher. Innan dess vann man fyra av sex fajter.

Växjö och Oskarshamn har mötts två gånger tidigare under säsongen, där Lakers segrat i båda. Det första mötet, som spelades i Be-Ge Hockey Center, vann man med klara 5-2 efter bland annat två målgivande passningar från Joel Perssons klubba. Allra senast, närmare bestämt den 4 november, vann Växjö med 9-1 (!) i VIDA Arena. Såväl Joel Persson som Kalle Kossila noterades för fyra poäng vardera i matchen.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

17-09-22 | Oskarshamn – Växjö 5-4 SO
24-11-22 | Växjö – Oskarshamn 3-5
28-01-23 | Oskarshamn – Växjö 6-1
02-03-23 | Växjö – Oskarshamn 3-0

Under den föregående säsongen vann Oskarshamn tre av fyra matcher mot Växjö. Den bedriften kommer laget inte kunna upprepa i år, men laget kan fortfarande reducera och kvittera i inbördes möten. Lakers har såklart tankarna på ytterligare en viktoria i afton och i sådana fall 3-0 i matcher.

Nu laddar vi om batterierna för att återigen spela in tre nya poäng på resande skridsko.

Kvällens match spelas i Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn, med nedsläpp 18:00.