Axel Blomqvist förlänger kontraktet

Publicerad: 2024-03-08
Junior
Inför säsongen 2022/2023 kom tränaren Axel Blomqvist till Växjö Lakers juniorverksamhet. Nu står det klart att han förlänger kontraktet stannar i klubben kommande tre säsonger.

Axel Blomqvist inledde sin resa i Växjö Lakers som assisterande J20 tränare för att säsongen därpå, nuvarande säsong ta uppdraget som huvudtränare i J18. Efter två utvecklande säsonger väljer han att stanna i juniorverksamheten även kommande tre år.

Grattis till tre nya år i Växjö Lakers juniorverksamhet! Klassisk sportfråga. Hur känns det?
- Tack så mycket! Det känns väldigt roligt och inspirerande att få vara kvar här i ytterliga 3 år.

Du har varit en del av juniorverksamheten i 2 år. Hur utvecklande har de varit för dig?
- Det har varit en grym tid! Vi har en väldig bra miljö här som är extremt utvecklande där vi drivs av att varje dag utveckla spelarna samtidigt som vi som ledare utvecklas.

Vad fick dig att krita på för tre nya år?
- Sedan dag 1 har jag känt mig som hemma i klubben, så det var egentliga inga tveksamheter när det kom på tal om att förlänga. Vi har något väldigt bra på gång på juniorsidan och jag ser verkligen fram emot att va en del av den i ytterligare tre år. 

Hur ser du på ditt uppdrag framåt?
- Jag ser positivt på framtiden. Jag vill som sagt fortsatt vara en del av den positiva utvecklingen och bidra till att utveckla och utbilda duktiga ishockeyspelare men framförallt bra människor.

PR & Kommunikation Carolina Toresson