Tre nya poäng i Norge

Publicerad: 2024-09-14
CHL äventyret fortsatte på lördagen när Lakers tog sig an Norska mästaren Storhamar. Inte alls en lika välspelad match från Växjö laget som vi såg i Tjeckien men det räckte ändå till en komfortabel seger med 1-4.

På lördagskvällen spelades den fjärde omgången av årets grundserie av CHL, tillika generalrep inför nästa lördags SHL start, då HV71 gästar Vida Arena.

En match som böljade ganska mycket i den inledande perioden, men där man kunde se att Växjö hade lite mer av kunskapen när dom väl var noggranna och spelade det spel dom ska spela. Matchens första mål är en riktig tavla från Storhamars målvakt Marcus Røhnebæk. Växjö Lakers har Keegan Lowe utvisad och det är bara sekunder kvar när Lakers vinner tekningen precis utanför egen blå. Elias Rosén får pucken och lägger iväg en luftpastej mot Storhamars mål.

Målvakten verkar inte se pucken förrän i sista sekunden och då är det försent när pucken letar sig in och ger Lakers ledningen i matchen med 0-1. Målet kommer efter 9.07. Lakers har chans att utöka i slutet i spel 5 mot 3, men den första perioden slutar 0-1 till Lakers som även vinner skotten med 5-11.

I den andra perioden får i och för sig 3 mål, men det är en klart sämre period hockeymässigt. Och även Lakers gör en väldigt blek insats där mycket av den kontroll vi såg mot Trinec var som bortblåst. Dåliga passningar, dålig rörelse och norrmännens kvittering kom egentligen som ett brev på posten efter 9.42 när Storhamars Austin Cangelosi hittar en retur från Jacob Berglund och gör ett ganska enkelt mål när Adam Åhman är helt bortspelad. Ett logiskt mål, sett till hur det just då såg ut på banan.

Och det var fortsatt ganska lojt agerande generellt från gästerna, och Storhamar fick ju givetvis energi och luft i lungorna av den kvitteringen. Drygt 2 minuter efter kvitteringen får Lakers en chans att ta tillbaka kommandot när Adrian Saxrud-Danielsen åker ut för en tripping på Viktor Stjernborg. Men det skulle krävas ytterligare en utvisning på Storhamar med blott 42 sekunder kvar av perioden. Efter lite bök och stök hittar Joel Persson över till Joachim Blichfeld på vänster sida som direktskjuter in 1-2 när klockan stannar på 19.54. Storhamar vinner skotten i den andra perioden ganska logiskt med 8-9.

I den sista perioden ser vi ett Lakers som spelar mer kontrollerat igen och man är mer noggrann med pucken när man har den under kontroll. Och man ökar på sin ledning genoom Zach Giuttary som skickar ett tyst skott från blålinjen med en bra placering nere i ena hörnet. Målet kommer efter 9.16. Storhamar visar nu lite irritation på banan som kulminerar när Andreas Martinsen sätter en huvudtackling på Hugo Gustafsson, som får ledas ut klart påverkad. Troligtvis en hjärnskakning på HG.

I efterföljande 5 minuter PP gör Lakers ytterligare ett mål efter 15.16, och det är åter Joachim Blichfeld som hittar maskorna. Blichfeld som därmed landar in på 2+1 denna afton. Han blir dessutom kvällens sista målskytt när Lakers till slut vinner med 1-4. Lakers vinner skotten i den sista perioden med 10-15 och totalt med 24-34. Tre sköna poäng ner på CHL kontot när vi nu tar en veckas break innan vi hälsar HV71 välkomna till SHL premiär i Vida Arena på lördag den 21/9 med nedsläpp kl 15.15.

SAMMAFATTNING

Storhamar - Växjö Lakers 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

09.07 0-1 Elias Rosén (Martin Lundberg, Hugo Gustafsson)
22.32 1-1 Austin Cangelosi (Jacob Berglund, Adrian Saxrud-Danielsen)
39.54 1-2 Joachim Blichfeld (Joel Persson, Félix Robert)
49.16 1-3 Zach Giuttary (Elias Rosén, Joachim Blichfeld)
55.16 1-4 Joachim Blichfeld (Félix Robert, Joel Persson)

Skott: 24-34 (5-11, 9-8, 10-15)

Utv: STO 4x2+1x5+1x20, VLH 4x2

Patrik Hammarstedt