Inför Timrå - Växjö

Publicerad: 2024-02-24
Februaris sista helg är kommer och det är dags för ny match för Växjö. Denna gång gästar man kvartsfinalsjagande, Timrå på bortaplan i en ny viktig match lagen emellan.

Under torsdagskvällen bjöds vi på seriefinal då Växjö tog sig an Färjestad. Matchen blev som väntat sevärd, tajt och underhållande. Gästerna öppnade målskyttet redan efter drygt två minuters spel. Emil Sylvegård kvitterade sedan med 44 sekunder kvar av den första perioden.

I början av mellanakten tog Växjö ledningen då Gabriel Carlsson skickade in 2-1 i numerärt överläge. Den ledningen stod sig sedan till mitten av den andra perioden då gästerna kvitterade och tog ledningen inom loppet av två minuter och 31 sekunder. Lakers reste sig dock från kallduschen då Dylan McLaughlin kvitterade med 4:23 kvar av den ordinarie speltiden. Tillställningen gick sedan till en mållös förlängning innan Färjestad kunde dra det längsta strået under den efterföljande straffläggningen.

Med endast åtta matcher kvar av grundserien ligger Växjö tvåa i tabellen med sina 85 poäng på kontot. Lakers är tre poäng ifrån serieledaren, Färjestad, och är lika många pinnar före trean, Skellefteå, och fyran Frölunda i den jämna tabelltoppen.

Under lördagseftermiddagen stundar nästa fajt, denna gång borta mot Timrå. I skrivande stund ligger dagens motståndare på den sjätte och sista direktplatsen till kvartsfinal. Laget har skrapat ihop 73 poäng på 45 matcher och är fyra poäng efter femman, Linköping och fyra pinnar framför sjuan, Luleå, och åttan, Leksand.

Dagens match mot Timrå blir det fjärde och sista under säsongens grundserie. Växjö vann det senaste mötet lagen emellan med 3-1. I de tidigare två fajterna var det Timrå som drog det längsta strået via två 3-2-vinster. En efter ordinarie speltid och en efter förlängning.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

24-09-22 | Växjö – Timrå 4-0
03-11-22
| Timrå – Växjö 0-3
28-12-22 | Växjö – Timrå 5-3
18-02-23 | Timrå – Växjö 3-2

Under den passerade säsongen vann Växjö tre av fyra matcher mot Timrå. Extra anmärkningsvärt att Lakers lyckades hålla nollan vid två av tillställningarna.

Nu laddar vi om batterierna och går för att hoppa på det vinnande spåret igen efter nederlaget senast mot Färjestad. Åtta kamper återstår innan slutspelet börjar och Växjö kommer göra allt för att återta förstaplatsen i tabellen.

Dagens match spelas i SCA Arena, Timrå, med nedsläpp 15:15.