Växjö nollade Frölunda

Publicerad: 2023-10-24
En tight och spännande batalj utspelade sig i Vida Arena ikväll när Frölunda var på besök. Med en lysande defensiv, bra målvaktsspel, och god produktion framåt vann Växjö Lakers övertygande med 3-0 efter mål av Östlund, Stjernborg och Lowe.

Växjö Lakers tog emot Frölunda i VIDA Arena och matchen kunde inte börjat bättre, Joel Persson skott på mål och returen från Lasse Johansson förvaltade Noah Östlund på bästa sätt när han rakade in 1-0 efter bara 01:10 spelat. Växjö trummade på intensivt i upptakten, och hade 5-1 i skott på mål efter 02:34. Efter knappt 5 minuter kom matchens första utvisning på Max Lindroth som slog klubban ur händerna på Martin Lundberg. Lakers satte upp ett fint powerplay, med goda intentioner men man fick inte till det där lilla sista som behövs för mål.

Det tog närmare 8 minuters spel innan Frölunda kunde etablera ett lite längre anfallsspel, och det gjorde man vasst, men Emil Larmi så till att det inte gav någon utdelning i målprotokollet, men nu hade man hittat vägen in i Växjös zon, och det var inte längre spel mot ett mål. Men Växjö stod emot Frölundas attacker bra, och man lyckades hålla sina motspelare på utsidan allt som oftast, och de skott man inte blockade tog Larmi hand om väl så här långt. Lite mer Frölunda andra delen av perioden, men vi gick till pausvila med 1-0 på tavlan, 11-9 i skott på mål, 1x2 minuters utvisning för gästerna.

Andra perioden drog i gång och åter startade Växjö bra, efter dryga 4 minuters spel hade man fått iväg hela 7 avslut mot Frölundakassen, och man jobbade också fast pucken i anfallszon ett par gånger om. Som bekant är det långt till båsen i andra perioden, och att bli fasttryckt i egen zon betyder att man inte kan byta. Vid powerbreak hade Växjö skrapat ihop 8 skott på mål, mot gästernas 2. En mycket bra period från Växjö med andra ord, så här långt.

Likt första perioden så blev det lite mer Frölunda ju mer perioden gick, man hittade vägar förbi Växjös spelare och Emil Larmi fick gå från nästintill overksam till att faktiskt göra ett par riktigt fina räddningar. Men även om Frölunda jobbade sig ifatt i skottstatistiken, och tog andelar av spelet i andra halvan på perioden, var det fortfarande bara en pinne i målprotokollet. Mållös period alltså, endast 11-12 i skott på mål, och inga utvisningar delades ut.

Tredje perioden tog vid med en tidig Växjö-utvisning på Arvid Hurtig för en hög klubba. Första möjligheten för gästerna i numerärt överläge för kvällen, men förligaste målchansen under hurtigs utvisning stod Ludvig Nilsson för, två gånger om faktiskt innan utvisningen var till ända. Momentum växlade fram och tillbaka, Växjö hade en stark period efter utvisningen, där det hängde ett 2-0 mål i luften flera gånger, sen växlade Frölunda upp och hade flera bra avslut i en lite längre anfallssession. Spännande som bara den en helt vanlig tisdagskväll.

11:29 på tavlan, Emil Sylvegård slänger in pucken i slottet där både McLaughlin och Stjernborg fanns, Dylan vispade till ett par gånger men pucken ramlade ner framför Victor Stjernborg och nätet bakom Lasse Johansson fick påhälsning av den lilla svarta trissan. 2-0 och en lite brantare uppförsbacke för gästerna inför avslutningen. Med 05:23 kvar på klockan åkte Ludvig Nilsson på en slashing-utvisning, och gästerna fick en bra chans att ta första klivet uppför nämnda backe. Men en stark defensiv insats fredade kassen bakom Larmi från påhälsning. Avslutningen blev dramatisk när gästerna satsade allt på ett kort, spelade 6-5 med tomt mål, men Keegan Lowe satte 3-0 i tom kasse med 01:22 kvar, och det blev också slutresultatet i denna täta och välspelade match. Matchen i siffror: 3-0, 32-32 i skott på mål och 2x2 minuters utvisning för Växjö, respektive 1x2 minuter för Frölunda.

På torsdag den 26/10 är det ännu en hemmamatch i VIDA Arena, då Örebro gästar. Hockey ska ju ses live så skaffa din biljett på (http://vlh.ebiljett.nu), eller följer du matchen på Tv4 Play eller via Växjö Lakers sociala medier.