Inför Växjö - Linköping

Publicerad: 2024-02-29
Inför
I tisdagskväll bröt Växjö sin förlustsvit på två matcher då man lyckades bortabesegra formstarka MoDo. Under torsdagskvällen går Lakers för ny framgång, när Linköping kommer på besök.

Växjö tog två mycket viktiga poäng senast då man lyckades besegra formstarka MoDo, men det var SHL-nykomlingen som började matchen bäst. Hemmalaget öppnade nämligen målskyttet efter drygt sju minuter, men bara fem minuter och 23 sekunder senare kvitterade Lakers i numerärt överläge då Joachim Blichfeld prickade in sitt 16:e mål för säsongen.

Mellanakten startade bra för Växjö då Kalle Kossila satte 2-1 efter tre minuters spel. Gästerna hade bud på mer, men vi fick inte bevittna fler mål under perioden. Däremot satte Marcus Sylvegård 3-1 knappt sju minuter in i den tredje perioden. MoDo skulle dock resa sig då man reducerade och kvitterade inom loppet av 52 sekunder och tog tillställningen till förlängning. Övertiden blev sedan mållös och fajten fick i stället avgöras efter straffar. Väl där stoppade Emil Larmi MoDos samtliga tre straffar samtidigt som Marcus Sylvegård prickade in sin, vilket ordnade två poäng.

I och med de två inspelade poängen har Växjö samlat på sig 87 pinnar och ligger alltjämt tvåa i tabellen. Laget är två poäng före trean, Skellefteå, och har sex pinnar upp till serieledaren, Färjestad. Det skall dock tilläggas att Karlstadslaget spelat en match mer än Lakers.

Under torsdagskvällen jagar Växjö sin andra raka seger då Linköping kommer på besök. Aftonens motståndare har svarat för en fin säsong och i skrivande stund ligger laget på en femteplats i tabellen med sina 78 poäng.

Linköping kommer från två raka nederlag, men innan dess segrade man i tre av fyra matcher. Det skall också tilläggas att laget varit mycket stabila på resande skridsko under den senaste tiden, vilket fyra vinster på de fem senaste bortamatcherna vittnar om.

Kvällens fajt mellan Växjö och Linköping blir det fjärde och sista under årets grundserie. Lakers har vunnit två av säsongens tidigare tre möten lagen emellan. Senast man möttes i VIDA Arena segrade hemmalaget med 4-3 efter straffar, där Joel Persson prickade in segerpucken.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

13-10-22 | Linköping – Växjö 2-3 efter straffar
19-11-22 | Växjö – Linköping 4-1
26-01-23 | Linköping – Växjö 1-0
07-03-23 | Växjö – Linköping 2-1

Under fjolårssäsongen vann Växjö tre av fyra inbördes möten. Anmärkningsvärt att tre av tillställningarna slutade med uddamålet och ingen av kamperna innehöll fler än fem mål.

Nu kör vi för att bygga en ny vinstsvit och återigen knäppa Linköping på näsan!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar redan 17:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö vunnit fyra av sina sex senaste hemmamatcher.

… Linköping förlorat fem av sina åtta senaste matcher.

… Växjö vunnit nio av sina tio senaste matcher mot Linköping, där man agerat hemmalag (alla sammanhang inräknat).

… Linköping hittills under säsongen släppt in 28 mål fler än Växjö.

… Växjö-stjärnan, Marcus Sylvegård, och Linköping-stjärnan, Ty Rattie, båda gjort 41 poäng vardera. Stjärnduon är endast en pinne bakom poängligaledaren, Oscar Lindberg.