Inför Malmö - Växjö

Publicerad: 2023-10-28
Även den senaste matchen slutade med vinst då Örebro besegrades med 4-2 i VIDA Arena. Under lördagskvällen väntar en ny tuff fajt då formstarka Malmö väntar på skånsk mark.

Senast tog Växjö sin femte raka seger (inklusive Champions Hockey League) när Örebro gästade under torsdagskvällen. Gästerna fick en kanonstart då man tog ledningen redan efter drygt sex minuters spel. I mellanakten vände Växjö på steken efter mål av Noah Östlund och Robert Rosén.

När vi klev in i den tredje perioden ledde Växjö med uddamålet 2-1. I mitten av slutakten kvitterade bortalaget innan Rosén återigen hittade nätmaskerna. Som om inte det vore nog utökade Lakers sin ledning till 4-2 med 109 sekunder kvar genom mål av poängkungen, Kalle Kossila. I och med segern tog Växjö sin fjärde raka SHL-vinst och femte seger i följd om man inkluderar CHL.

Under lördagskvällen ges Växjö en ny möjlighet till poäng och vinst då man ställs mot Malmö. Skånelaget har fått en fin säsongsinledning och är ett av seriens formstarkaste lag. I skrivande stund återfinns man på en sjundeplats i tabellen endast fyra poäng bakom trean Växjö.

Allra senast föll Malmö med 1-2 på bortaplan mot tabelltvåan, Skellefteå. Innan dess vann man fyra av fem matcher, där man höll nollan i två utav dem. Lägg därtill att skåningarna noterades för hela 20 mål under den nyss nämnda perioden.

Växjö och Malmö har redan drabbats samman en gång tidigare under säsongen. Den bataljen tillhörde omgång två och spelades i VIDA Arena. Malmö var målmässigt i ledningen vid tre tillfällen och hade 3-2 med sin in i omklädningsrummet inför den tredje perioden. Därefter var det Lakers för hela slanten. Hemmalaget kvitterade och tog ledningen inom loppet av 26 sekunder. Sedan fastställde man slutresultatet till 5-3 i tom kasse med 1:56 kvar av den ordinarie speltiden. Såväl Marcus Sylvegård som Kalle Kossila blev tvåmålsskyttar i matchen. Den femte fullträffen prickades in av Tobias Rieder.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

20-10-22 | Växjö – Malmö 2-3 SO
26-11-22 | Malmö – Växjö 2-5
19-01-23 | Växjö – Malmö 4-3 OT
02-02-23 | Malmö – Växjö 7-2

Fjolårssäsongens möten lagen emellan slutade med två segrar vardera. En på bortaplan och en på hemmais. Båda tillställningarna i VIDA Arena fick först avgöras efter förlängning eller straffar. I Malmö Arena blev det större segermarginaler då Växjö vann en fajt med 5-2 och Malmö en med 7-2.

Kamperna mot Malmö brukar allt som oftast bli sevärda. Det brukar vara fysiskt tuffa matcher och mycket känslor. Kvällens tillställning lär inte vara ett undantag. Inte minst med tanke på att båda lagen startat fint och är formstarka. Många Växjöfans förväntas vara på plats i Malmö Arena. Tillsammans sjunger och hejar vi fram Lakers till ytterligare en vinst. Både fysiskt på plats och i TV-soffan!

Kvällens match spelas i Malmö Arena med nedsläpp 18:00.