Blichfeld tvåmålsskytt när Lakers vinner

Publicerad: 2023-11-23
I Scandinavium fick vi på torsdagskvällen se en match med två ansikten. Där Frölunda gick fram till 2-0, och Lakers kommer tillbaka i tredje perioden för att sedan vinna på overtime. Blichfeld blir den stora matchhjälten med både 2-2 och 2-3 målet.

Efter hemmamatchen mot Ingolstadt i tisdags och avancemang till nästa runda så gick Lakersbussen upp till Göteborg och Scandinavium på torsdagen. Match mot Frölunda är alltid kittlande.

Vi får inledningsvis en ganska tight match, jämn, men som inte bjöd på jättemycket målchanser. Den bästa chansen hade väl Tom Nilsson när han skulle raka in 1-0 i tom bur. Men då kom Larmi med soffan och stängde dörren i sista sekunden. Även Lakers hade en god chans i spel 5 mot 4 när Sylvegård den yngre fick ett bra läge med direktskott efter fint pass från Kossila. Men första perioden blev mållös, och hemmalaget vann skotten med 8-6.

Den andra periodens inledning blev lite hackig, pga av utvisningar, där först Elias Rosén åker ut för en fasthållning. Och bara knappa minuten in i Frölundas PP så åker Linus Öberg ut på en 5 min för tripping, när han kapar Ludde Nilsson i en spelbrytning i mittzon. Inget matchstraff alltså, men 5 minuter. Dock inga mål från något av lagen i denna spelform så långt.

Efter halva perioden börjar det sakta hända lite mer. Känslorna börjar sätta sin prägel på matchen. Lakers spelar bra i detta läge, men då kontrar hemmalaget, Friberg får upp pucken till Christian Folin som bombar in 1-0 efter 13.18. Lakers jagar en kvittering och sätter ett stort tryck på Frölunda. Men åter igen så vänder hemmalaget spelet, och Tom Nilsson lägger ett skott mot Larmi från dålig vinkel, som ändå letar sig in till 2-0 efter 18.28.

Lakers låter sig inte slås ner av detta utan kör vidare. Och med bara 17 sekunder kvar av perioden kommer reduceringen genom fint spel. Hugo Gustavsson slår en bakomryggen passning vid mål, och där störtar Martin Lundberg fram och trycker in 2-1 efter 19.43. Lakers är, trots Frölundas ledning det bättre laget i andra perioden och vinner skotten övertygande med 5-13.

Avslutningen på den här matchen blir dramatisk värre. 2-1 till Frölunda står sig fram till början av den 17:e minuten när Robert Rosén gör ett snyggt inbryt från vänster sida, skjuter i täcket och pucken landar perfekt för Joachim Blichfeld att direktskjuta in 2-2 efter 16.07. Lakers är klart bättre i slutet och går verkligen för ett avgörande. Men resultatet 2-2 står sig tiden ut.

Är det dramatiskt så långt så är det ingenting mot vad overtime blir. Redan efter 1 minut kontrar Lakers efter en farlig kontring från hemmalaget. Lakers kommer 2 mot 1, men då kommer en signal för för många spelare på banan, för Frölunda. Domarna ber om ursäkt för att dom blåste, men faktum kvarstår. Frölunda får en utvisning och vi ska spela 4 mot 3 för Lakers. Då vill Jörgen Jönsson leka lite med elden och tar ut Larmi för att spela 5 mot 3.

Men det blir ett lyckat drag. Gästerna etablerar sitt powerplay i Frölundas zon. Spelfördelaren heter Joel Persson som till slut smeker ut pucken till Joachim Blichfeld som från vänsterkanten dundrar in pucken bakom Lasse Johansson. 2 poäng till Lakers och 2 mål från Joachim Blichfeld. Lakers vinner den totala skottstatistiken med hela 20-32.

Två härliga poäng in på kontot när vi laddar om för ny match på lördag. Smålandsderby väntar inför fulla läktare när HV71 gästar. Nedsläpp i Vida Arena kl 18.00.