Filip Eriksson en av tio finalister

Publicerad: 2024-03-05
Nyhet
Växjös Filip Eriksson är nominerad till guldgallret som tilldelas Hockeyallsvenskans främsta junior.

- Det känns såklart bra att vara nominerad till ett sådant pris på så kort tid som jag varit i Nybro, säger Filip Eriksson.  

Gullgallret ska delas ut för femtonde gången till en junior i Hockeyallsvenskan. 30 juniorer har blivit tio finalister efter att supportrar sagt sitt. Nu tar en jury vid och utser en vinnare till priset som presenteras under slutspelet. Vinnaren belönas med Guldgallret och en vinstsumma på 100 000 kronor som tillfaller ungdomsverksamheten i vinnande juniors klubb. Tidigare vinnare är bland annat Calle Clang, Filip Forsberg, Jonathan Dahlén och Lukas Bengtsson.  

- Det är många bra spelare som vunnit genom åren så att vara nominerad är kul bara det.  

Filip kom till Växjö Lakers säsongen 2022/2023 från Troja Ljungby. I mitten av innevarande säsong lånades han ut till Nybro Vikings i Hockeyallsvenskan. På 19 matcher har han gjort 22 poäng (9+13).  

- Det som gjort att jag lyckats så bra just i Nybro skulle jag säga är att jag fått stort förtroende från start och vuxit in i det mer och mer. Att få spela mycket och i olika spelformer har gjort att jag fått större självförtroende, sen har det bara rullat på, avslutar Filip.  

Stort grattis till nomineringen Filip önskar vi på Växjö Lakers.  

Kommunikatör Hanna Södergren