Inför Växjö - Oskarshamn

Publicerad: 2023-11-04
Under lördagskvällen väntar ett nytt smålandsderby mot Oskarshamn. Tillställningen blir den sista på tolv dagar då ett långt landslagsuppehåll väntar under den kommande veckan.

För andra matchen i rad föll Växjö senast då Timrå blev försvåra. Lakers öppnade målskyttet i början av den första perioden då Kalle Kossila hittade nätmaskerna för åttonde gången under årets SHL-säsong. Under den första halvan av den andra perioden vände Timrå till 3-1 genom tre mål på 7 minuter och 33 sekunder. Med mindre än tre minuter kvar av den ordinarie speltiden reducerade Robert Rosén, men närmare än så kom inte Lakers och fick således se sig besegrade med 2-3.

I och med nederlaget senast har Växjö halkat ned till en åttondeplats i tabellen. Tabellen är dock oerhört jämn. Lakers är nämligen endast en poäng ifrån andraplatsen. Linköping, Växjö, Frölunda och Leksand har alla 25 poäng. Timrå, Skellefteå, Örebro och Luleå står noterade på 26 pinnar. Lägg därtill att Malmö har 25 poäng på kontot.

Kvällens motståndare, Oskarshamn, ligger sist i tabellen då man endast spelat in 13 poäng på 15 matcher. Laget har förlorat sina två senaste matcher, men innan dess segrade man i tre matcher i följd. Under segersviten besegrade man Frölunda (3-2), MoDo (7-2) och Leksand (2-1 efter straffar). Två av segermatcherna (Frölunda och Leksand) kom dessutom på bortais.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

17-09-22 | Oskarshamn – Växjö 5-4 SO
24-11-22 | Växjö – Oskarshamn 3-5
28-01-23 | Oskarshamn – Växjö 6-1
02-03-23 | Växjö – Oskarshamn 3-0

Under fjolårssäsongen vann Oskarshamn tre av fyra smålandsderbyn mot Växjö. Lakers segrade i en av två hemmamatcher och föll i de båda fajterna som spelades på resande skridsko.

Växjö och Oskarshamn har drabbats samman en gång tidigare under säsongen. Närmare bestämt den 21 september i Be-Ge Hockey Center inför 3148 åskådare. Lakers kopplade omgående greppet om matchen och hade en betryggande 3-0-ledning inför den tredje perioden. Slutakten slutade sedan 2-2 och Växjö åkte hem med en klar 5-2-vinst och tre friska poäng. Noah Östlund, Kalle Kossila, Emil Sylvegård, Joachim Blichfeld och Manuel Ågren gjorde gästernas mål i matchen.

Nu laddar vi batterierna för att återigen segra mot Oskarshamn. Denna gång inför ett kokande VIDA Arena. Det kommer dock bli en tuff uppgift då derbyrivalen vaknat till liv på slutet. Inte minst på bortaplan. Faktum är att Oskarshamn vunnit tre raka kamper på bortais. Bland annat har man besegrat serieledare, Färjestad. Lägg därtill att man vunnit tre av sina fem senaste matcher på resande skridsko mot Växjö. I afton behövs vi alla för att knipa tre viktiga poäng och gå till landslagsuppehåll med en seger i ryggen. Tillsammans hejar vi fram vår stolthet!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18:00. Arenan öppnar redan 16:00. Välkomna då!