Inför Växjö – Leksand

Publicerad: 2024-10-12
En ny höstlördag är kommen och veckans tredje match skall spelas då Leksand kommer på besök under eftermiddagen.

Växjö inledde veckan med att förlora hemma mot Salzburg med 1-3 i Champions Hockey League-gruppspelet. Under torsdagen var det dags för nästa fajt, denna gång i SHL borta mot MoDo. Hemmalaget fick en kanonstart då man gjorde 1-0 redan efter drygt två minuters spel. Lakers kvitterade dock snabbt då Elias Rosén gjorde sitt första mål för säsongen. I början av den andra perioden tog gästerna också ledningen då en annan premiärskytt, Petter Granberg, hittade nätmaskerna. Växjö höll sedan undan och kunde fastställa slutresultatet till 3-1 i tom kasse med 62 sekunder kvar. Målet gjordes av unge, Filip Eriksson. Även hans första SHL-mål för säsongen. De tre inspelade poängen tog Växjö upp på en sjätteplats i tabellen med sina 14 pinnar. Det är samma poängskörd som femman, Malmö, och fyran, Timrå.

Under lördagseftermiddagen stundar nästa fajt då Leksand kommer på besök. Dalmasarna bröt sin fyra långa matchers förlustsvit senast då man besegrade Brynäs på bortaplan med uddamålet, 3-2, i klassikermötet lagen emellan. Inför dagens tillställning har Leksand skrapat ihop åtta poäng och ligger på en elfteplats i tabellen.

Säsongen 2023-2024 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

21-10-23 | Leksand – Växjö 1-2
30-11-23 | Växjö – Leksand 2-3 efter straffar
13-01-24 | Växjö – Leksand 8-1
17-02-24 | Leksand – Växjö 1-6

Under fjolårets fyra grundseriemöte tog Växjö poäng i samtliga, där tre slutade med vinst. I de två sista fajterna smällde Lakers in 14 (!) mål och släppte endast in två.

Då är då och nu är nu. I eftermiddag, när pucken släpps, är det 0-0 på tavlan och allt annat är historia. Såväl Växjö som Leksand kommer från segrar senast och kommer såklart göra allt för att bygga en vinstsvit. Tillsammans med er Lakersfans vet vi att vi är mycket svårslagna i vår hemmaborg. Nu gör vi allt för ytterligare en seger!

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:15. Arenan öppnar 13:15. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö har, tillsammans med Skellefteå, bäst boxplayprocent (90,91) i SHL.

… Leksand har släppt in 23 mål under sina fem senaste bortamatcher.

… tre av de fyra senaste matcherna i Växjö lagen emellan har slutat oavgjort efter 60 minuter.

… Leksand har släppt in flest mål (28) i SHL.

… Adam Åhman har femte bäst räddningsprocent (91,30) i SHL.