Inför Växjö - Timrå

Publicerad: 2023-09-30
Inför
Efter två nya mål av Kalle Kossila besegrade Växjö Frölunda senast med klara 4-1. Under lördagseftermiddagen jagar Lakers en ny hemmatriumf då tabellgrannen, Timrå, kommer på besök.

Under den förra helgen föll Växjö borta mot Rögle med 1-3. När torsdagens tillställning hemma mot Frölunda spelades gjorde Lakers en fin insats, som resulterade i tre poäng. I den första perioden prickade Marcus Sylvegård in 1-0 i powerplay. Under mellanakten utökade hemmalaget sin ledning genom mål av veteranen, Robert Rosén. Inledningsvis av den tredje perioden reducerade gästerna, men närmare än så kom dock aldrig Göteborgslaget. I stället kunde Kalle Kossila pricka in två mål inom loppet av två minuter och 26 sekunder. Båda gångerna framspelad av Marcus Sylvegård. Växjö vann således fajten med 4-1 och avancerade upp till en fjärdeplats i tabellen.

Redan under lördagseftermiddagen väntar nästa hemmafajt. Denna gång mot tabellgrannen, Timrå. I omgång 2 och 3 föll Sundsvallslaget borta mot Luleå med 0-4 och i Skellefteå med 1-4. Därefter har man sannerligen studsat tillbaka då man tvålat dit succélaget, MoDo, med 4-2 och allra senast Oskarshamn på bortais med klara 5-2, efter bland annat två mål av Jonathan Dahlén.

Efter fem omgångar ligger Växjö fyra och Timrå femma i tabellen. Båda lagen har spelat in nio pinnar vardera. Endast målskillnad skiljer lagen åt. Lakers har +3 och Timrå +/-0.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

24-09-22 | Växjö – Timrå 4-0
03-11-22 | Timrå – Växjö 0-3
28-12-22 | Växjö – Timrå 5-3
18-02-23 | Timrå – Växjö 3-2

Som synes vann Växjö de tre första holmgångarna mot Timrå under fjolårssäsongen. Grundseriens sista möte lagen emellan slutade med en uddamålsvinst för Timrås del.

Under lördagen söker Växjö revansch för den senast förlusten mot Timrå. Lakers har inte gjort hemmafansen besvikna under säsongen då samtliga fyra tävlingsmatcher slutat med vinst. I eftermiddag går självklart laget för ytterligare en trepoängare mot ett formstarkt Timrå. Det lär bli en tuff holmgång, där hemmafansen i vanlig ordning kommer spela en viktig roll. Nu kör vi!

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:15. Arenan öppnar 13:15. Välkomna då!