Lakersspelare uttagna till landslagsspel

Publicerad: 2024-02-01
Nyhet
Landslagsuppdrag väntar runt hörnet för några av våra A-lagsspelare. Till Tre Kronor är Joel Persson, Marcus Sylvegård och Gabriel Carlsson uttagna, där sistnämnda gör landslagsdebut. Även Emil Larmi är uttagen till finska lejonen och Joachim Blichfeld till danska landskaget.

I tisdags tog förbundskapten Sam Hallam ut truppen som ska spela Beijer Hockey Games i Karlstad 8-11 februari. I truppen finns Växjö Lakers och SHL:s poängkung, forwarden Marcus Sylvegård som har gjort hela 35 poäng på 39 matcher. Formstarka lagkaptenen Joel Persson har stått för 33 poäng och får även han dra på sig Tre Kronor-tröjan igen. Sist men inte minst har vi en landslagsdebutant i seniorsammanhang, backen Gabriel Carlsson.
- Det är verkligen en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Att få representera Tre Kronor och Sverige är ett personligt mål jag har haft sedan jag kom tillbaka till Europa. Det ska bli roligt att få spela med och mot de bästa spelarna i Europa, säger en glad Gabriel Carlsson.

För Sam Hallam blir det en speciell inledande match när han får återta tränarbänken i Vida Arena.
– Vi vill fortsatta på inslagen väg och visa att vi är toppnationen i Europa. Vi har fem vinster på sex matcher hittills under säsongen. Samtidigt börjar det dra ihop sig mot VM. Förra säsongen kom flera spelare ur Beijer Hockey Games-truppen med till VM, avslutar Sam Hallam.

I finska lejonens trupp till Beijer Hockey Games hittar vi Växjö Lakers målvakt Emil Larmi som visat fin form under säsongen. Just nu har han en räddningsprocent på 91,5% och har hållt nollan 4 av sina 26 spelade grundseriematcher.

Danmarks förbundskapten Mikael Gath har tagit ut den trupp som samlas för turnering i Frankrike 6-12 februari. I truppen finns Växjö Lakers Joachim Blichfeld med. Forwarden har stått för 21 poäng.

Växjö Lakers önskar samtliga spelare ett stort lycka till med sina landslagsuppdrag!

Carolina Toresson