Inför Växjö - Malmö

Publicerad: 2023-09-16
Torsdagens SHL-premiär slutade med en 1-4-förlust borta mot det tilltänkta topplaget, Färjestad. Redan under lördagskvällen får Växjö en ny chans till säsongens första SHL-vinst då Malmö kommer på besök i Vida Arena där det vankas hemmapremiär!

Årets SHL-säsong är äntligen i gång igen då en full omgång spelades under torsdagskvällen. Växjö föll dock tungt borta mot det tilltänkta topplaget, Färjestad. Hemmalaget tog ledningen i början av den första perioden. I mitten av mellanakten kvitterade Lakers då Dylan McLaughlin prickade in sitt första SHL-mål för säsongen på pass från Tobias Reider. Ställningen var således 1-1 inför den tredje perioden, som Färjestad vann med hela 3-0 efter bland annat ett mål i numerärt underläge och ett i tom kasse.

Redan under lördagskvällen får Växjö en ny chans till säsongens första SHL-vinst då Malmö kommer på besök. Skånelaget gjorde en bra premiär borta mot Rögle. Faktum är att Malmö ledde derbyt med såväl 1-0 som 2-1, men föll ihop under matchens sista fyra minuter då Ängelholmslaget vände och vann med uddamålet 3-2. Segermålet gjordes med 69 sekunder kvar av den ordinarie speltiden.

Matcherna mellan Växjö – Malmö brukar alltid bli speciella och lär inte bli mindre intressanta den här säsongen då Sylvegård-bröderna, Marcus och Emil, lämnat Skåne och Redhawks för spel med Lakers.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

20-10-22 | Växjö – Malmö 2-3 SO
26-11-22 | Malmö – Växjö 2-5
19-01-23 | Växjö – Malmö 4-3 OT
02-02-23 | Malmö – Växjö 7-2

Under fjolårssäsongen vann de båda lagen två bataljer vardera mot varandra, en på bortaplan och en på hemmais. Båda matcherna i Malmö Arena slutade med större segermarginaler medan fajterna i VIDA Arena fick avgöras först efter de 60 ordinarie minuterna. En efter förlängning och en efter straffar.

Såväl Växjö som Malmö har inlett säsongen med en varsin förlust och nollpoängare. Sent i afton kommer ett av lagen stå noterade för säsongens första vinst medan det andra laget förlorat två raka bataljer. Lakers kommer göra allt som går för att bärga den första SHL-vinsten under säsongen 2023-2024. Tillsammans med er fantastiska hemmafans är allt möjligt. Det har ni visat förr och vi behöver ert stöd igen. Nu kör vi mot tre sköna poäng!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18:00. Arenan öppnar redan 16:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Marcus och Emil Sylvegård spelade i Malmö under fjolårssäsongen.

… Malmös stjärnförvärv, Janne Kuokkanen, målade i premiären mot Rögle.

… Växjö släppte in ett mål i powerplay, ett i boxplay och ett i tom kasse i premiären mot Färjestad.

… Malmös Kim Rosdahl drog på sig en tvåminutersutvisning i vardera period mot Rögle.

… Växjö vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher (alla sammanhang inräknat).