Inför Malmö – Växjö

Publicerad: 2024-09-28
Inför
Helgen är kommen och den tredje matchen på fem dagar väntar. Återigen spelar Växjö bortamatch. Denna gång i Skåne för en fajt mot Malmö.

Växjö fick en fin start på säsongen då man vann SHL-premiären mot HV71 med uddamålet, 4-3. Därefter har det blivit två raka nederlag. Först föll laget mot Färjestad och senast blev Skellefteå för svåra. Faktum är att de regerande mästarna vann med 4-0 efter en stark insats.

Under lördagskvällen väntar en ny chans till poäng då Växjö beger sig till Skåne för match mot Malmö. Storstadslaget fick en kanonstart på säsongen då man vann sin premiärmatch mot Skellefteå med klara 4-1 efter en imponerande insats. Den vinsten följdes upp av ett nederlag i Örnsköldsvik under torsdagskvällen. MoDo kom ut riktigt starkt och vann den första perioden med 3-0 och totalt 5-1.

Såväl Växjö som Malmö kommer från förluster senast och ligger på den undre halvan i den unga tabellen. Båda lagen har spelat in tre pinnar vardera, men Lakers ligger längre ner i tabellen på grund av sämre målskillnad.

Säsongen 2023-2024 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

16-09-23 | Växjö – Malmö 5-3
28-10-23 | Malmö – Växjö 2-0
04-01-24 | Växjö – Malmö 4-2
05-03-24 | Malmö – Växjö 3-1

Som synes vann Växjö och Malmö två matcher vardera mot varandra under fjolårssäsongen. Anmärkningsvärt att samtliga fyra grundseriemöten lagen emellan slutade med hemmavinst och med en tvåmålsmarginal.

När Växjö och Malmö drabbas samman brukar det innebära intensiva matcher med mycket känslor. Kvällens match lär inte vara ett undantag. Inte minst med tanke på att båda lagen kommer från förluster senast och behöver vinna, för att inte halka ännu längre ner i tabellen.

Kvällens match spelas i Malmö Arena med nedsläpp 18:00.

Visste du att…

… Joel Persson har loggat mest istid i Växjö med sina 20:12 minuter/match.

… Malmö har vunnit fem av sina sex senaste matcher, när man stått som hemmalag (alla sammanhang inräknat).

… Växjö har förlorat tre raka bortamatcher mot Malmö.

… Malmöbacken, Robin Salo, har blockat näst flest skott (6) i SHL.

… Elias Rosén leder alltjämt Växjös interna poängliga med sina tre målgivande passningar.

Skribent Timmy Renud