Skellefteå vinner jämn match

Publicerad: 2024-01-06
På lördagen kom Skellefteå AIK på besök för en ny repris av SM-finalen i våras. Och det blev en match där hemmalaget hade ledningen länge med 1-0 men där vändningen kom i början av den tredje ronden och Skellefteå fick med sig alla tre poängen.

Ny match mot antagonisten Skellefteå AIK och en repris av fjolårets SM-final stod på programmet denna lördagskväll, den sjätte dagen på det nya året.

Och det är Växjö Lakers som börjar denna afton allra bäst och sätter ungefär samma fart på grejorna som man gjorde i torsdagsmatchen hemma mot Malmö. Ett högt pucktempo och man tar pucken framåt vilket till slut ger utdelning. Man hittar upp till back på blålinjen i form av Gabriel Carlsson som byter sida till Joel Persson som gör en av sina patenterade dragningar och ger sig själv en sjö av frusen is och kan prickskjuta in 1-0 efter 9.37.

Och det var bra första 10 minuterna, men efter målet så tappar man lite av trycket och gästande Skellefteå kan ta sig in i matchen spelmässigt. Man lägger mycket puckar på mål och även om första perioden slutar 1-0 så är det gästerna som vinner skotten med 7-10.

Den andra perioden har flera olika ansikten där lagen turas om att driva matchen. Men Lakers är lite skarpare när det kommer till att få till avslut på mål. Det blir en mållös andra period där Lakers har två numerära överlägen och Skellefteå ett. Men några mål får vi som sagt inte, och hemmalaget vinner skotten med 11-8 och inför den tredje perioden var det helt jämt med skott på mål, 18-18.

Men den tredje perioden blir inte riktigt vad Lakers önskade sig. En tveksam utvisning på Ludvig Nilsson efter 5.01 ger gästande Skellefteå en väg in i matchen, vilken man tar genom ett mål från Jonathan Johnson som får helt öppet mål efter pass från Jonathan Pudas. Målet kom efter 6.02. Ett mål som gav gästerna tillräckligt med energi för att även ta ledningen knappt 4 minuter senare när hemmalaget slarvar i utgången och Andreas Johnson kan skjuta in 1-2 till gästerna.

Ett mål som kommer att bli det som avgör till gästernas fördel och Lakers förlorar sin första match på fulltid i Vida Arena på 14 matcher. Man sätter en bra push i slutet med ett par riktigt kvalificerade avslut, bl.a ett direktskott i slutet från Marcus Sylvegård som tyvärr når det långa hörnet istället för nätet bakom Linus Söderström och pucken och matchen rinner ut. Även skottstatistiken vinns av gästerna till slut i en jämn tillställning med 26-29.

Lakers laddar om batterierna för en ny toppmatch på torsdag när bussen tar dom till Karlstad och match mot Färjestad. Nedsläpp kl. 19.00 i Löfbergs Arena.