Lakers vidare till kvartsfinal i CHL

Publicerad: 2023-11-21
Efter match 1 kom Lakers till spel med en ganska skön 1-4 ledning. Men det tyska motståndet hade inga planer på att lägga sig ner utan visade stor vilja var som närmast 2 mål från en overtime. Men 3-3 på tavlan tar Lakers till nästa runda.

Man kan väl säga att hemmalaget Växjö Lakers hade allt i egna händer inför kvällens andra match i 1/8-delsfinalerna. Och man satte verkligen gasen i mattan när pucken släpptes. Inledningsvis fick inte Ingolstadt ens lukta på pucken, för den hade Lakers i alla lägen hela tiden. Och den frustrationen det brukar bidra till, skapade ett numerärt överläge för Lakers efter 7.23.

Stekheta Marcus Sylvegård hittade då Kalle Kossilas klubblad framför mål och Kalle kunde bara vinkla in pucken till 1-0 efter 8.11. Efter det fick vi se ett mer passivt Lakers som släppte in tyskarna i matchen. Och det utnyttjade Ingolstadt efter 14.57 när Maury Edwards slängde in kvitteringen från blålinjen.

I slutet av perioden åkte gästerna på ytterligare en utvisning. Och även om det inte blev mål under själva powerplay så kom det direkt efter genom Dylan Mclaughlin med 18 sekunder kvar att spela av perioden. Skotten slutar 7-5 till hemmalaget.

Den andra perioden är ganska misserabelt utförd av hemmalaget som är ett steg efter gästerna hela tiden. Att inte Ingolstadt får in någon puck alls under dessa 20 minuter är mer en bjudning av fru Fortuna än något annat. Ett oerhört passivt och slarvigt Växjö Lakers står och tittar på medan tyskarna spelar runt, vinner dueller och lösa puckar. Det ser inte ut som det är Växjö Lakers som leder med 6-2 totalt efter 5 spelade perioder.

Trots detta behåller man ledningen med 2-1 inför den tredje perioden, som sagt med hjälp från högre makter. Tyskarna vinner skotten med 8-11. Och den tredje perioden blir inget lyft för hemmalaget. Istället är det gästerna som bestämt sig för att göra match av det här, och tävlar fullt ut i varje situation. 2-2 kommer redan efter 2.38 i den tredje perioden genom Mathew Bodie.

Ledningspucken för våra tyska gäster kommer efter 5.49. Två mål från en overtime och nästan 15 minuter kvar på klockan. Målet görs av Philipp Kreuss. Och det blir ganska jobbiga sista 15 för hemmalaget som satt sig åter i en dålig sits trots ett bra utgångsläge. Ingolstadt plockar målvakten första gången med drygt 4 minuter kvar. Och när klockan landar in på 17.44 stänger Ludde Nilsson den här 1/8-delsfinalen i öppen kasse, och alla Lakers fan kan pusta ut.

Ingen bra insats av hemmalaget, men trots det avancemang till till nästa runda där åter en bekanting från seriespelet väntar i Rapperswil-Jona Lakers som leder mot seriesegraren Adler Mannheim i den andra perioden med 0-1 och totalt 1-5. I den här matchen vinner gästerna skotten med 20-27. Nästa match ser vi i SHL på torsdag då Lakersbussen går till Scandinavium och match mot Frölunda. Nedsläpp kl 19.00.