Inför MoDo - Växjö

Publicerad: 2024-02-27
Skribent
Efter två raka uddamålsnederlag inleder ett ruskigt revanschsuget Växjö veckan med en tuff bortamatch mot den formstarka SHL-nykomlingen, MoDo.

Förlusten i seriefinalen mot Färjestad följdes upp av ännu ett nederlag under lördagen då Timrå väntade på bortaplan. Växjö öppnade matchen bäst och prickade in 1-0 efter knappt sju minuters spel. Hugo Gustafsson noterades för målet framspelad av Victor Stjernborg och Martin Lundberg. Timrå skulle dock kvittera innan den första perioden var till ända. I början av den andra perioden tog hemmalaget även ledningen och 2-1 skulle visa sig stå sig matchen ut. Detta trots att Lakers vann skottstatistiken med förkrossande 26-13.

Samtidigt som Växjö förlorade vann flera av toppkonkurrenterna, vilket betyder att Lakers numera ligger fem poäng efter serieledaren, Färjestad, och har samma poängskörd som trean, Skellefteå. Lägg därtill att fyran, Frölunda, endast är två poäng bakom Växjö.

Under tisdagskvällen väntar nästa tillställning och återigen spelas den på resande skridsko då Växjö skall ta sig an MoDo. SHL-nykomlingen är mycket formstarka då man vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Den fina formen har tagit laget upp på den tionde och sista slutspelsplatsen. Man är dock endast en poäng före elvan, Rögle. Samtidigt är Örnsköldsvikslaget bara två pinnar bakom nian, Örebro.

Kvällens batalj mellan MoDo – Växjö blir det fjärde och sista lagen emellan under årets grundserie. Under de tidigare tre fajterna har Lakers vunnit samtliga. På hemmais har segersiffrorna skrivits till 4-2 och 1-0 medan det senaste mötet i Hägglunds Arena slutade med en klar 4-1-vinst.

Innan årets SHL-säsong möttes de båda lagen senast i början av mars 2016. Även då spelade man i Hägglunds Arena, där Växjö segrade med 2-0 efter mål av Erik Josefsson och Alexander Johansson. Stefan Steen vaktade målet och motade samtliga 19 skott, som han fick på sig.

Kvällens match är av stor betydelse för såväl Växjö som MoDo. Lakers behöver vinsten för att kunna närma sig Färjestad i tabelltoppen samtidigt som laget vill undvika att Skellefteå och/eller Frölunda avancerar förbi. MoDo å sin tur innehar i skrivande stund den sista slutspelsplatsen och vill såklart behålla den framför näsan på topptippade Skånelaget, Rögle.

Nu laddar vi om och siktar mot säsongens fjärde seger mot MoDo!

Kvällens match spelas i Hägglunds Arena, Örnsköldsvik, med nedsläpp 19:00.