Welcome Zach Giuttari

Publicerad: 2023-07-25
Lagbygge
Den sista pusselbiten i Växjö Lakers lagbygge är klar och vi välkomnar den amerikanske rightbacken, Zach Giuttari till truppen.

Zach Giuttari är född och uppvuxen i Warwick, Rhode Island i USA. Redan som 2-åring snörade han på sig skridskorna för första gången och började sedan spela hockey i Edgewood Hawks. Ungdomsåren till och med high school tillbringades sedan i Providence Capitals. Därefter väntade collegehockey på Brown University i Providence innan backen AHL-debuterade 2020.

De senaste tre åren har Zach spelat i New York Rangers farmarlag, Hartford Wolf Pack och har totalt 139 matcher på meritlistan. Fjolårets säsong avslutades i kanadensiska Abbotsford Canucks efter en trade. Backen har stått för 33 poäng på sina 139 spelade AHL-matcher och har totalt +20 i +/- statistiken.

Nu väntar SHL-debut för 27-åringen som väntas vara på plats när laget samlas på måndag. Giuttari kommer att spela i tröjnummer 8.

"Växjö Lakers framgångssaga och vinnande kultur är något utöver det vanliga"

- Jag är otroligt glad över att få bli en del av en sådan fantastisk organisation. Växjö Lakers framgångssaga och vinnande kultur är något utöver det vanliga och jag ser fram emot en fantastisk säsong med laget, säger Zach.

I och med värvningen av Zach Giuttari är spelartruppen inför starten komplett.

- Zach spelar en mycket effektiv hockey som passar väl in med hur vi som lag vill spela. Han fattar bra beslut på isen som gör att han sällan eller aldrig sätter sig i trubbel, säger sportchef Henrik Evertsson.


Kontraktet är skrivet på ett år.

  » Växjö Lakers lagbygge

PR & Kommunikation Carolina Toresson