Lakers tillbaka på vinnarspåret

Publicerad: 2024-09-12
Efter den tråkiga förlusten hemma mot Sheffield Steelers i lördags så var det åter dags att spänna musklerna när flygkärran lite sent om sido landade i Tjeckien. Nedsläppet kom en timme försent, men det spelade ingen roll för Lakers som hittade vinnarspåret igen när man besegrade regerande tjeckiska mästaren med 1-3.

Nu börjar det närma sig SHL premiär, bara dryga veckan bort. Men innan det ska två ytterligare omgångar i CHL avgöras. Och på torsdagen tog sig Växjö Lakers ner till Trinec, och man kom till slut fram efter lite flygstrul och en timmes förskjutning av matchen.

Det blir ingen sprudlande start på den här drabbningen. Två lag som spelar kontrollerat. Men det är ändå gästerna Växjö Lakers som startar matchen bäst. Lite strul i passningsspelet, men man får initialt en hel del långa anfall mot tjeckerna. Men man får hela tiden se upp för tjeckernas snabba spelvändningar.

En mållös första rond följdes upp av en klart mer sevärd och händelserik andra period. Efter 3.40 är det Växjö Lakers som öppnar målskyttet i matchen när Hugo Gustafsson bryter tjeckernas uppspel i mittzon och spelar till Joachim Blichfeld som skjuter distinkt mellan benen på Marek Mazanec. Detta följdes av en liten sämre period av gästerna, som började släppa fram hemmalaget enkelt till farliga spelvändningar som resulterade i två ribbskott och till slut nätkänning genom Justin Addamo efter 8.13.

Efter detta tog Lakers tag i sakerna igen och blev mer noggranna, vilket också gjorde tjeckerna lite frustrerade när dom fick svårt att hitta öppningar i banan. Under en utvisning på Martin Lundberg är det Lakers som har det mesta och det bästa och till slut när klockan stannar på 16.09 gör Filip Eriksson mål igen, när han hittar en retur framför och kan åter sätta Lakers i ledningen.

En ledning som man idag inte släpper. I den tredje perioden fortsätter man att spela kontrollerat och säkert och ger inte hemmalaget några som helst möjligheter att vända om det här. Dessutom gör Dennis Rasmussen 1-3 redan 4.10 när även han hittar en retur fram Mazanec och kan svepa in en backhand från nära håll. Tjeckerna är frustrerade och irriterade och försöker under en ganska irriterad tredje period att få igång nånting.

Och den tredje perioden präglas av mycket utvisningar, där vi landar in på totalt 14 minuter. Men hemmalaget lyckas inte att få Lakers att koncentrera sig på fel saker. Man fortsätter att vara iskalla, även om man får en del stryk. Lakers tar 3 viktiga poäng denna afton och kan nu ladda om för en ny bortamatch på lördag då norska Storhamar tar emot. Nedsläpp kl 18.00 i CC Amfi eller Nordlyshallen i Hammar som den också kallas.