Växjö Lakers skänker fortsatt glädje till Lekterapin

Publicerad: 2023-09-15
Artikel
Växjö Lakers, Vida AB och Ica Maxi Stormarknad skänker tillsammans säsongskort till Lekterapin på centrallasarettet i Växjö. Under onsdagen fick de mottaga åtta säsongskort som ska fortsätta ge barn och deras anhöriga glädje och minnesvärda personliga möten.

- Responsen från barnen och deras anhöriga har varit fantastisk. Under åren så har vi fått vara med om så många situationer som berört oss och motparten, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

Projektet med Lekterapin startades säsongen 2013/2014. Ett tio år långt samarbete som gett mervärde för både barn och anhöriga till dem. Varje år har spelare i Växjö Lakers a-lag avsatt pengar till fonden ”Lakers Stora Hjärta” som köper säsongskort och skänker dem till Lekterapin i Växjö. 

- Tanken när vi drog i gång samarbetet var att vi skulle göra något som får oss alla att ”lyfta blicken”. Som elitidrottsman har man en tendens att fastna i en bubbla där den egna idrotten blir allt som finns. Det är sällan bra för någon, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers och fortsätter.

- Det var den ena sidan av det hela, den andra sidan är det att det känns bra och viktigt att hjälpa där man kan hjälpa.

Peter Bång, delägare på Maxi Ica Stormarknad instämmer i känslan.

- Det känns på riktigt gott i hela hjärtat att vi på Maxi Växjö kan stötta Lekterapin med hockeybiljetter varje hemmamatch.

Vida AB skänker också sedan några år tillbaka säsongsbiljetter till Lekterapin.

Vad betyder det för er?

- Vi är väldigt stolta över att vara namnpartner till Växjö Lakers. Att få dela med oss av den glädje och spänning som vi själva upplever när vi går på matcher i arenan betyder mycket. Därför väljer vi att årligen skänka två sittplatser till Lekterapin, så att barn och familjer som går igenom en tuff tid i livet kan få en paus för att för en kort stund uppleva idrottens magi, säger Joanna Kron, kommunikationschef på Vida.

Efter matchen får barnen träffa en spelare från Växjö Lakers a-lag för samtal, fotografering och autografskrivning. Dessutom får kvällens gäster varsin signerad souvenir med sig hem.

Hur har responsen varit från barn och anhöriga?

- Den har varit fantastisk. Under åren så har vi fått vara med om så många situationer som har berört oss och givetvis även motparten. Det har inte bara handlat om att ge saker eller pengar utan snarare, mer om möten med människor som går igenom eller har gått igenom en oerhört tuff tid i sina liv. Jag tror jag pratar för alla killar som spelat här under de här 10 åren, det ger väldigt mycket energi till alla inblandade med den typen av möten, konstaterar Henrik Evertsson.

Lekterapin på centrallasarettet i Växjö besöks av barn mellan 0–18 år som kommer i kontakt med sjukvården. Det kan vara som patient eller för att besöka en anhörig. Lekterapin är en frizon, där barn får leka och återhämta sig utan att känna sig omgiven av vårdpersonal. Lekterapin besöks dagligen av nästan 30 barn.

Kommunikatör Hanna Södergren