Seger och ledning med 4-1 i matchserien

Publicerad: 2023-11-14
Ett Lakers utan kaptenen Persson åkte ner för en första slutspelsmatch mot tyska ERC Ingolstadt. En match där gästerna såg ut att hushålla med krafterna men ändå var effektiva och kunde vinna komfortabelt och ta med sig en ledning med 1-4 inför nästa veckas returmöte i Vida Arena.

På tisdagen var det så dags för slutspel i årets CHL och Växjö Lakers som tvåa i gruppspelet fickta sig ner till Ingolstadt och Saturn Arena för andra gången den här säsongen för 1/8-final match 1 i bäst av 2.

Vi får se en aningen passiv inledning av matchen där det såg ut att vara hemmalaget som tog initiativet. Men skenet bedrog nog lite grann. Det var nog snarare gästerna som försökte hitta sina försvarspositioner, komma rätt i banan för att sedan gå. Efter 3.11 kommer första målet och det signeras Tobias Rieder på ett märkligt sätt där pucken tar en hög bana in framför hemmalagets målbur och där står en hemmaspelare och boxar in pucken i eget mål.

En märklig start på målskyttet helt klart. Lakers blir svårare och svårare för hemmalaget att hantera. 0-2 kommer från Gabbe Carlssons klubba efter 10.29, när han drar iväg ett tyst skott från blå som tar på något och ställer Devin Williams i tyskarnas kasse.

I den andra perioden får hemmalaget en smakstart när man i en snabb kontring gör 1-2 redan efter 35 sekunder genom Daniel Pietta, fint framspelad av Travis S:t Denis. Och man får även en gyllne chans att kvittera i powerplay när Rosén får vila för en hög klubba. Men istället är det Lakers om utökar ledningen så fort man blir fulltaliga. Och det är ett riktigt snyggt mål av Viktor Stjernborg som bjuder på både en skön dribbling och riktigt prickskytte. Målet kom efter 6.52.

Men Lakers var inte nöjda med ett oavgjort resultat i den andra perioden. Så i ett tungt långt anfall hittar Brian Cooper fram till Dylan Mclaughlin i slottet som direktskjuter in 1-4 efter 9.17. Och i den tredje perioden stänger Lakers matchen effektivt. Man värnar om den ledning man har, spelar smart och tänker på att matchschemat är tufft framöver. Det som sticker ut i den sista perioden är väl att Ingolstadt väljer att plocka ut målvakten i slutet.

Men det blir inga mer mål i den här matchen. Lakers vinner och leder matchserien med 4-1 inför nästa tisdags retur i Vida Arena. Men nästa match för laget är redan på torsdag då man styr mot Västerbotten och Skellefteå Kraft Arena. En tuff återstart väntar där uppe mot Skellefteå AIK med nedsläpp kl. 19.00.