Inför Växjö - Malmö

Publicerad: 2024-01-04
Inför
2024 har inletts och årets första match stundar under torsdagskvällen då Malmö kommer på besök.

Tyvärr avslutade Växjö 2023 med en derbyförlust borta mot HV71. Hemmalaget fick en kanonstart på tillställningen då man satte 1-0 redan efter drygt två minuters spel. I början av den andra perioden utökade man även sin ledning. Därefter var det Växjös tur att måla. Inom loppet av en minut och 53 sekunder noterades Keegan Lowe och Joachim Blichfeld för en varsin fullträff och Lakers hade således kvitterat matchen. HV71 återtog dock ledningen några minuter senare och höll den till matchens slut.

Inför årets första batalj ligger Växjö alltjämt på andraplatsen i tabellen med 54 inspelade poäng på 29 matcher. Laget är fyra poäng ifrån serieledaren, Färjestad, och är tre pinnar före trean Leksand och fyran Linköping.

Under torsdagskvällen jagar Växjö nya poäng då Malmö kommer på besök. Skånelaget har spelat upp sig på slutet och segrat i tre av sina fem senaste bataljer. Så sent som i tisdagskväll nollade man Skellefteå på hemmais då man vann med 3-0. Inför kvällens fulla SHL-omgång ligger Skånelaget på en niondeplats i tabellen efter att ha spelat in 40 poäng på 30 kamper. Gästerna har samma poäng som tian Örebro och elvan MoDo. Vidare är man tre poäng efter sjuan, Luleå, och åttan, Frölunda.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

20-10-22 | Växjö – Malmö 2-3 SO
26-11-22 | Malmö – Växjö 2-5
19-01-23 | Växjö – Malmö 4-3 OT
02-02-23 | Malmö – Växjö 7-2

Som synes vann de båda lagen två matcher vardera mot varandra under fjolårssäsongens grundserie. Två av bataljerna fick först avgöras efter förlängning alternativt straffar. I de resterande två kamperna, som slutade efter ordinarie speltid, vann de båda lagen en varsin match med större siffror.

Växjö och Malmö har även hunnit med att mötas två gånger tidigare under den pågående säsongen. Det första mötet, som spelades i VIDA Arena, vann Lakers med 5-3. I det andra mötet, som ägde rum i slutet av oktober i Malmö Arena, vann Skånelaget med 2-0.

Inför kvällens holmgångar har Växjö således revansch att utkräva efter förlusten mot Malmö senast. Fajterna mot kvällens motståndare brukar alltid bli sevärda och speciella. Aftonens tillställning lär inte bli något undantag. Nu kör vi mot årets första vinst!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar redan 17:00. Välkomna då!