Växjö Lakers kaptener 2023/2024

Publicerad: 2023-08-02
Nyhet
Växjö Lakers kaptenskvartett för säsongen 2023/2024 är spikad. Vi välkomnar Joel Persson som ny lagkapten samt Keegan Lowe som ny assisterande kapten tillsammans med Martin Lundberg och Robert Rosén.

Med fem säsonger i klubben, varav tre som assisterande kapten har han varit med och vunnit tre SM-guld. Nu står det klart att det är Joel Persson tar över C:t på bröstet efter Erik Josefsson.

- Det är en stor ära! Jag har haft två väldigt bra kaptener här i klubben innan och att nu få ta över den rollen känns som ett ärofyllt uppdrag, säger Joel.

Joel har under sin tid i klubben haft Liam Reddox och Erik Josefsson som lagkaptener. På frågan vad han kommer ta med från sina tidigare kaptener svarar han så här;

- Jag kommer försöka ta med mig vissa bitar från dem och deras ledarskap. Framförallt hur lugna och proffsiga de har varit när de lett gruppen på ett fantastiskt sätt under mina säsonger här. Samtidigt som jag plockar med mig vissa bitar från dem vill jag även fortsätta vara den jag är, avslutar Persson.

Växjö Lakers Robert Rosén och Martin Lundberg får förnyat förtroende som assisterande kaptener för fjärde säsongen i rad. Vid sin sida får de även backgiganten Keegan Lowe.

- Det känns självklart väldigt roligt att lagkamraterna och ledarstaben ser mig som en ledare. Jag kommer försöka att inte förändra alltför mycket då jag förhoppningsvis fått rollen tack vare den jag är och vad jag har gjort. Men det är såklart en stor ära, säger Lowe.

Efter att Erik Josefsson valt att lägga skridskorna på hyllan påbörjade staben med Evertsson i spetsen arbetet att tillsätta ny lagkapten.

- När vi nu fick behovet av en ny kapten var valet ganska enkelt. Joel har blivit en stor del av vår stomme och är som person klippt och skuren för ledarskap. I och med att han de senaste åren varit assisterande kapten blev där en lucka, det kändes också givet att besätta den platsen med Keegan Lowe. Keegan visade sitt första år i klubben att han leder genom att visa en enorm inställning och attityd till sporten. 

Övriga två platser i kaptensgruppen innehas som tidigare av Robert Rosen och Martin Lundberg, säger sportchef Henrik Evertsson.

I våra sociala kanaler kan du se en intervju med de nya kaptenerna samt hur det såg ut när Jörgen Jönsson presenterade dem inför laget.

PR & Kommunikation Carolina Toresson