Inför Växjö - MoDo

Publicerad: 2023-10-19
Inför
För andra gången på tre dagar väntar hemmamatch för Växjö Lakers. Denna gång har Champions Hockey League och schweiziska Rapperswil bytts ut mot SHL och nykomlingen, MoDo.

Veckan inleddes med hemmamatch mot schweiziska Rapperswil under tisdagskvällen. Tillställningen var den sjätte gruppspelsmatchen i Champions Hockey Leauge och som de tidigare fem slutade fajten med en ny vinst.

Efter den första halvan av matchen ledde gästerna dock med 2-0. Därefter tog Dylan McLaughlin över showen. Först reducerade 28-åringen innan han spelade fram Tobias Rieder till 2-2. Matchen fick sedan avgöras efter förlängning, där amerikanen på nytt klev fram och satte det avgörande 3-2-målet på pass från Joel Persson och Noah Östlund.

Nu, två dagar senare, stundar en ny hemmamatch för Växjö. Denna gång har Champions Hockey League och schweiziska Rapperswil bytts ut mot SHL och nykomlingen, MoDo.

Örnsköldsvikslaget har verkligen fått en fin start på sin återkomstsäsong i Sveriges högsta ishockeyserie. Laget har nämligen spelat in 18 poäng på tio matcher och ligger på en fjärdeplats i tabellen på samma poäng som trean Luleå. Allra senast besegrade man Örebro på hemmais med 3-1. Innan dess föll man dock med samma siffror borta mot nyss nämnda Luleå.

Sett till de senaste SHL-matcherna har Växjö förlorat två raka bataljer. Allra senast blev det en 2-5-förlust hemma mot Luleå och innan dess var det Linköping som blev försvåra. Den holmgången slutade med ett 2-3-nederlag på bortaplan.

Med tanke på att kvällens motståndare är nykomlingar i SHL möttes Växjö – MoDo inte under fjolårssäsongen. Faktum är att man inte gjort upp i kamp en enda gång sedan våren 2016. I den fajten vann Lakers med 2-0 på resande skridsko efter mål av Erik Josefsson och Alexander Johansson. Stefan Steen vaktade målet och motade samtliga 19 skott som han fick på sig.

Senast MoDo var på besök i Växjö var den 26 december 2015. Den holmgången var både sevärd och jämn. Efter 60 minuter var ställningen 3-3. Den efterföljande förlängningen slutade mållöst och fajten fick därmed avgöras efter straffar, där MoDo drog det längsta strået. Växjös mål i matchen prickades in av Richard Gynge, Patrik Lundh och Linus Fröberg.

Under torsdagskvällen kommer alltså Växjö och MoDo tävla mot varandra om poäng igen för första gången på 7,5 år. Med tanke på Örnsköldsvikslagets fina säsongsinledning har vi en mycket intressant match framför oss. Som tidigare nämnt föll Lakers i sin senast SHL-match på hemmaplan. Nu är det dags att omgående studsa tillbaka på det vinnande spåret igen. Tillsammans gör vi det möjligt!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar 17:00. Välkomna då!

Visste du att…

… åtta av de nio senaste hemmamatcherna mot MoDo har slutat med uddamålet. Fem efter OT/SO.

… MoDo fortfarande inte vunnit på bortaplan under ordinarie speltid.

… Kalle Kossila ligger trea i SHL:s poängliga med sina tio pinnar (5+5).

… MoDo har gjort tredje flest mål (30) i SHL.

… Kalle Kossila har gjort poäng i Växjös samtliga SHL-hemmamatcher under säsongen.

Skribent Timmy Renud