Övertidsseger mot Rapperswil

Publicerad: 2023-10-17
Schweiziska laget Rapperswil-Jona Lakers hade ett stort bortafölje med sig som satte både färg och ljud i Vida Arena. Men det hjälpte inte för att vinna mot Växjö Lakers som plockar två poäng efter övertidsmål från comebackande Dylan McLaughlin.

På tisdagskvällen var det dags för sista grundspelsomgången i CHL. Och det var ett annat Lakers som besökte Vida Arena denna afton. Nämligen SC Rapperswil-Jona Lakers från Schweiz. En viktig match så till vida att man vill vinna serien och få bästa möjliga förutsättningar i slutspelet. Vi får dock se en ganska lam och intetsägande inledning, där gästerna till en början kändes betydligt hetare. Mycket behjälpta av högljudda medresta fans.

Ja, dessa prydde hela den östra kortsidan i Vida Arena. Ett gäng som blev än mer högljudda och glada när klockan stannade på 12.18 och Colin Gerber precis gett gästerna ledningen med 0-1. Ett mål som garanterad Adam Åhman vill ha tillbaka. Efter målet så tog hemmalaget över matchbilden spelmässigt och gästerna kom mer i farliga kontringar, där man mycket väl kunde utökat ledningen med lite tur.

Samtidigt kunde Växjö Lakers ha kvitterat flera gånger om med lite tur. Men under inledningen av matchen vill det sig inte riktigt för hemmalaget. Skotten går dock till hemmalaget med 8-4.

Det ganska dåliga spelet fortsätter inledningsvis av den andra perioden och det ger gästande Rappersvil en 0-2 ledning redan efter 1.51 genom Gian-Marco Wetter. Hemmalaget har svårt att hitta flytet i spelet och fastna ganska ofta. Inom de första 10 minuterna av andra perioden så får lagen varsen utvisning och powerplay som dock inte geererar nått. Efter 10.41 får Joachim Blichfeld och Inaki Baragano matchstraff efter en inbördes fight mellan varandra.

Efter detta så får vi se en kvalitetshöjning från Växjö Lakers. Vi ser mer energi, högre tempo och mer krigande i närkamperna. Och ganska snabbt kommer belöningen när Emil Sylvegård hittar fram till McLaughlin som tar pucken in på mål, runda målvakten och vi har reducerat efter 12.00. Man fortsätter på det inslagna spåret och efter 14.38 kommer även kvitteringen när Rieder plockar upp McLauglins ribbskott och sätter 2-2 i öppen bur.

En klar kvalitetshöjning från hemmalaget ger resultat. Skotten i den andra perioden vinner hemmalaget med 9-8.

Slutperioden blir ett krig, särskilt för gästande Rapperswil som behöver en poäng för att vara klara för slutspel. Och det löser dom trots att det är ett ganska bra Växjö Lakers dom möter i den tredje perioden. Vi får en övertid där det åter är hemmalaget som tar kommandot. Och till slut blir det kvällens lirare tillika kvällens återkomst som avgör den här tillställningen. Han har nummer 13 och han heter Dylan McLaughlin, och han tvingar klockan att stanna på 1.37 in på övertiden när han först lägger en skridsko/klubba fint på blålinjen och sedan prickskjuter förbi Robin Meyer i Schweizarnas kasse.

Slutresultat 3-2 till hemmalaget som väven vinner den totala skottstatistiken med 29-17, varav den tredje perioden slutade 12-5. Segern betyder att Lakers fortfarande toppar serien och det kommer att krävas en del mål från Adler Mannheim imorgon i deras bortamöte med HC Kosice.

Nästa match för Växjö Lakers är på torsdag då Modo Hockey gästar Vida Arena. Nedsläpp kl. 19.00.