Inför Växjö – Zürich

Publicerad: 2024-08-17
Inför
Under fredagen vann Växjö semifinalen i Red Bulls Salute med klara 4-0 mot tyska München. Redan under lördagskvällen väntar finalen mot schweiziska Zürich.

Växjös försäsong fortsätter att vara bra då man under fredagskvällen tog sin andra raka vinst, denna gång via seger mot tyska München i turneringen, Red Bulls Salute. Efter en mållös första period hittade Hugo Gustafsson nätmaskerna i början av mellanakten. Fullträffen blev periodens enda. Under slutakten blev det rejäl islossning för Lakers då man smällde in tre mål och vann till slut med klara 4-0. Martin Lundberg, Dennis Rasmussen och Victor Stjernborg gjorde målen medan Emil Larmi höll nollan.

Gårdagens semifinalvinst i turneringen, Red Bulls Salute, har tagit Växjö till final, som spelas redan under lördagskvällen mot schweiziska, Zürich. Precis som Lakers höll Zürich nollan i sin semifinal mot Salzburg, där segersiffrorna skrevs till 3-0. Vinsten var lagets andra raka viktoria under årets försäsong.

Kvällens motståndare är en av Schweiz stora klubbar, som har många fina meriter på sin lista. Under fjolårssäsongen vann man grundserien i den inhemska ligan efter att ha spelat in 109 poäng på 52 matcher. Även slutspelet blev en stor succé då man till slut stod som slutsegrare och blev mästare för nionde gången i klubbens historia.

2016 drabbades Växjö – Zürich samman i ett dramatiskt dubbelmöte i kvartsfinal i Champions Hockey League. Den första fajten, som spelades i Schweiz, slutade 0-0 efter strålande målvaktsspel. Under returen i Växjö fick gästerna en smakstart då man gick upp till en tvåmålsledning i den första perioden. Dock skulle Växjö såväl reducera som kvittera i mellanakten efter mål av Robert och Calle Rosén. Med endast 3,5 minuter kvar av slutakten lyckades Lakers även sätta 3-2 då Calle Rosén återigen hittade nätmaskerna. Hemmalaget höll sedan ledningen matchen ut och avancerade till semifinal med minsta möjliga marginal. Vi hoppas på ytterligare vinst mot Zürich under lördagskvällens final!

Kvällens match spelas i Eishalle Zell am See med nedsläpp 19:00.