Inför Rögle - Växjö

Publicerad: 2023-09-23
Senast tog Växjö sin andra raka seger då man vann derbyt borta mot Oskarshamn med klara 5-2. Under lördagskvällen är Lakers på jakt efter sin tredje raka trepoängare då Rögle väntar på bortais.

Säsongen inleddes med en 1-4-förlust mot Färjestad. Därefter har det blivit två raka trepoängare för Växjö. Förra lördagen lyckades man vända 2-3 till 5-3 i den tredje perioden hemma mot Malmö. Under torsdagskvällen vankades säsongens första smålandsderby då Lakers gästade Oskarshamn.

Växjö öppnade tillställningen bra och tog också ledningen i mitten av den första perioden då Noah Östlund prickade in sitt första mål i Lakerströjan. Under mellanakten utökade gästerna sin ledning till 3-0 genom mål av Kalle Kossila och Emil Sylvegård. Slutakten hann knappt börja innan Joachim Blichfeld satte 4-0. Därefter reducerade hemmalaget två gånger om innan Manuel Ågren kunde fastställa slutresultatet, 5-2, i tom kasse när drygt två minuter återstod av matchen.

Efter tre spelade omgångar ligger Växjö på en fin tredjeplats i tabellen då man spelat in sex poäng. Endast Örebro (8 poäng) och Färjestad (9 poäng) har fler pinnar på kontot. Under lördagskvällen är Lakers på jakt efter sin tredje raka trepoängare då man gästar Rögle på bortais.

Rögle inledde säsongen med att vända 1-2 till 3-2 under slutminuterna i Skånederbyt mot Malmö. I de efterföljande två matcherna, som båda spelats på resande skridsko, har det blivit förlust. Först mot Örebro (1-2 efter straffar) och senast mot dalmasarna, Leksand (1-4).

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

08-10-22 | Växjö – Rögle 4-1
08-12-22 | Rögle – Växjö 2-5
03-01-23 | Växjö – Rögle 4-1
04-03-23 | Rögle – Växjö 4-1

Under fjolårssäsongen vann Växjö tre av fyra inbördes möten mot Rögle. Som slutresultat var sannerligen 4-1 gångbart då hela tre av fyra bataljer slutade så. Även värt att tillägga att det vinnande laget vann med tre mål i samtliga fyra grundseriematcher lagen emellan.

Inför kvällens heta drabbning i Catena Arena pekar lagens formkurvor åt olika håll. Rögle kommer från två raka nederlag medan Växjö segrat i sina två senaste. Lakers kommer således med ett gott självförtroende inför lördagens match i Ängelholm. Grabbarna går självklart för en tredje raka viktoria!

I vanlig ordning uppmanar vi alla att heja fram vårt Lakers – såväl på plats som hemma i TV-soffan!

Kvällens match spelas i Catena Arena, Ängelholm, med nedsläpp 18:00.