Växjö Lakers erbjuder LIU för tjejer

Publicerad: 2024-01-09
Nyhet
Som en del av den pågående flicksatsningen som görs i föreningen kommer Växjö Lakers till hösten kunna erbjuda tjejer möjligheten att kombinera gymnasieutbildning med satsning på ishockey. I fredags hölls en första informationsträff och öppen träning för intresserade tjejer.

Växjö Lakers tillsammans med Växjö Kommun och föreningarna i närområdet ger tjejer möjlighet att kombinera hockeysatsning med gymnasiestudier.

- Det känns väldigt roligt att ta ytterligare kliv i vår tjejsatsning och kunna erbjuda våra egna aktiva tjejer samt tjejer i närområdet möjligheten att kombinera studier med ishockey. För oss är det viktigt att ha en hållbar verksamhet från knattenivå hela vägen upp till och med juniornivå. Att erbjuda LIU blir nästa steg i föreningens utveckling där vi har som mål att inom snar framtid kunna ställa ett damlag på isen. Vi är stolta över att på relativt kort tid ha fått många tjejer att börja med ishockey i föreningen där vi är och vill vara en stor del av att bygga hockeykulturen för tjejer i Småland starkare, säger utvecklingschef Calle Steen.

Ishockeyutbildningen är i första hand individuellt inriktad och syftar till att ge den enskilda eleven en optimal utveckling som ishockeyspelare. Isträningen leds av instruktörer från Växjö Lakers och bedrivs på Arenastaden. Isträningarna sker klockan 08.00-09.15 två gånger per vecka och läses i åk 1 och 2.

Vilket program kan man gå?
Du kan kombinera ishockey med nedanstående nationella program. Det går inte att kombinera ishockey med lärlingsutbildning.

x Kungsmadskolan
x Bygg- och anläggningsprogrammet
x Ekonomiprogrammet
x Försäljnings- och serviceprogrammet
x Hantverksprogrammet
x Restaurang- och livsmedelsprogrammet
x Samhällsvetenskapsprogrammet
x Katedralskolan
x Naturvetenskapsprogrammet
x Teknikum
x Barn- och fritidsprogrammet
x El- och energiprogrammet
x Teknikprogrammet
x Vård- och omsorgsprogrammet

Hur söker man?
Du söker till LIU-ishockey samtidigt som du gör ditt gymnasieval. Det sker ingen uttagning till LIU men det krävs att du är aktiv i någon ishockeyförening för att få läsa kursen. Det finns möjlighet att förvara material i ishallen för de som önskar det.

» Gymnasieval Växjö

Kontakt Skolan
Hanna Höckert
[email protected]

Växjö Lakers
[email protected]

Kommersiell chef Carolina Toresson