Inför Timrå - Växjö

Publicerad: 2024-10-03
Matcherna duggar tätt och redan under torsdagskvällen stundar en ny fajt, när Växjö jagar sin tredje raka vinst borta mot tabellfyran, Timrå.

Efter två raka nederlag är Växjö tillbaka på det vinnande spåret igen och har dessutom börjat bygga en vinstsvit då man vunnit sina två senaste matcher. Allra senast besegrade man Linköping på hemmaplan efter stor dramatik. Brian Cooper öppnade målskyttet redan efter ett par minuter, men gästerna kvitterade bara fem minuter senare. Linköping tog sedan ledningen i början av den andra perioden. Den ledningen stod sig i drygt sex minuter innan Victor Stjernborg hittade nätet. Den tredje perioden blev sedan mållös och tillställningen gick således till övertid. Med endast 42 sekunder kvar av förlängningen kunde Dylan McLaughlin avgöra med säsongens första fullträff.

Växjös två raka vinster har tagit laget upp på en femteplats i tabellen med sina åtta inspelade poäng på fem fajter. Lakers har därmed samma poäng som kvällens motståndare, Timrå, som dock ligger en placering ovanför i tabellen då man har en bättre målskillnad.

Timrå har, precis som Växjö, vunnit sina två senaste matcher. Först nollade (4-0) man Rögle på hemmais och senast tog man sig till Dalarna och uddamålsbesegrade Leksand med 2-1 efter att stjärnan, Jonathan Dahlén, legat bakom båda målen.

Säsongen 2023-2024 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

30-09-23 | Växjö – Timrå 2-3 efter förlängning
02-11-23 | Timrå – Växjö 3-2
03-02-24 | Växjö – Timrå 3-1
24-02-24 | Timrå – Växjö 2-1

Timrå vann tre av fyra möten mot Växjö under fjolårssäsongen. Samtliga fajter slutade med fem mål eller färre och var såväl målsnåla som tajta.

Växjö föll i sin senaste match mot Timrå och söker nu revansch samtidigt som man jagar sin tredje raka vinst och en högre tabellplacering. Lakers vill såklart vända hem till Växjö igen med tre raka vinster i ryggen inför ett kokande VIDA Arena på lördag då Brynäs gästar.

Kvällens match spelas i SCA Arena, Timrå, med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Brian Cooper, Manuel Ågren och Erik Martinsson har gjort poäng i två raka matcher.

… Timråstjärnan, Jonathan Dahlén, ligger trea i SHL:s poängliga med sina sju pinnar (1+6).

… Växjö har vunnit sex av säsongens sju matcher, där man stått som bortalag (alla sammanhang inräknat).

… Timrå endast har släppt in ett mål på sina två senaste matcher.

… Växjö har en boxplayprocent på 85,71 medan Timrås ligger på 90,00%.