Växjö Lakers välkomnar Rickard Wijk och Olle Nyman till Lakersfamiljen

Publicerad: 2024-09-06
Nyhet
En ny ishockeysäsong stundar och på kansliet välkomnar vi två nya medarbetare. Olle Nyman anställs som säljare och kommer till en början att fokusera på nya kunder. Utöver honom börjar även Rickard Wijk som marknadskoordinator. Ta chansen att lär känna våra nya medarbetare i artikeln.

Både Olle och Rickard har ett djupt idrottsintresse och ser fram emot att bli en del av Växjö Lakers. Duon börjar sina nya tjänster i oktober.  

Olle Nyman är uppvuxen i Osby. Sedan tre år tillbaka bor han i Växjö med sambon Emmy. Olle kommer senast från revisionsföretaget KPMG där han varit Assistant manager.   

- Att få ha Växjö Lakers som arbetsgivare ger en stor möjlighet att få träffa människor och skapa nya relationer samt en chans att utvecklas personligt. Dessutom brinner jag verkligen för klubben och att få chansen jobba inom en organisation som Växjö Lakers har alltid varit en pojkdröm.   

Vad gör du på fritiden?   

- På fritiden umgås jag med familj och vänner. Jag spelar även en hel del golf och har ett intresse för både fotboll, ishockey och musik.  

I oktober börjar även Rickard Wijk som senast kommer från Vidingehem.  

Rickard är uppvuxen i Växjö i en familj där sport alltid varit ett stort intresse. När han själv tvingades lägga av sin egen idrottsliga karriär på grund av knäskador flyttade han till Stockholm för att  studera marknadsföring. När pandemin bröt ut flyttade han hem till Växjö igen där han senare fick rollen som Community manager på Lohilo. 

- Jag är oerhört taggad på att få ge mitt allra bästa för Växjö Lakers, att få vara en del av den kommersiella avdelningen och tillsammans med ett fantastiskt gäng driva klubbens varumärke mot ännu större framgång. Möjligheten att få jobba på Lakers känns dessutom på ett sätt som att komma hem. Farfar Rune var under många år arenachef på Värendsvallen där han hjälpte till att skapa förutsättningar för idrottsföreningarna på den tiden, så att dessutom få gå i hans fotspår känns toppen, säger Rickard.  

Vad gör du när du inte jobbar?  

- När jag inte jobbar utnyttjar jag ofta den korta distansen från vår lägenhet till Växjösjön för att springa och träna, nästa år siktar jag på att kanske hoppa på något marathon eller annat lopp men det återstår att se. Utöver min träning tillägnar jag min fritid så mycket jag bara kan till att hänga med vänner och familj samtidigt som jag driver ett sportinriktat Instagram-konto.  

Kommunikatör Hanna Södergren