Inför Skellefteå - Växjö

Publicerad: 2024-09-26
Inför
Veckans andra av tre matcher spelas under torsdagskvällen då Växjö jagar poäng uppe i norr mot Skellefteå i säsongens första bortamatch.

Under tisdagskvällen åkte Växjö på säsongens första förlust då Färjestad blev försvåra. I mitten av den första perioden öppnade Karlstadslaget målskyttet och fullträffen visade sig bli periodens enda. Efter drygt åtta minuters spel av mellanakten kvitterade Manuel Ågren inför en närmast fullsatt VIDA Arena. Dock svarade gästerna omgående genom att göra tre mål på fyra minuter. I den tredje perioden försökte Växjö målmässigt närma sig, men lyckades inte med den bedriften utan föll till slut med 2-5. Otto Koivula gjorde för övrigt Lakers andra mål i matchen.

Nu har laget skakat av sig nederlaget senast och har full fokus på kvällens match, som spelas mot Skellefteå uppe i norr. Skellefteå har, precis som Växjö, vunnit en av två matcher. Under helgens SHL-premiär föll man med 1-4 borta mot Malmö. Det tippade topplaget studsade sedan omgående tillbaka under tisdagskvällen då man 3-1-besegrade HV71 på bortais efter en solid insats.

Inför kvällens holmgång är Skellefteå och Växjö grannar i tabellen med sina tre inspelade poäng vardera på två matcher. Med tanke på att tabellen är ung kan lagen ta ett rejält hopp upp i tabellen vid vinst i afton. Likaså kan man sjunka flera placeringar vid förlust.

Säsongen 2023-2024 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

07-10-23 | Växjö – Skellefteå 2-0
16-11-23 | Skellefteå – Växjö 4-5 efter straffar
06-01-24 | Växjö – Skellefteå 1-2
09-03-24 | Skellefteå – Växjö 4-0

Under fjolårets fyra grundseriemöten vann lagen två fajter vardera. Lagen vann en varsin match på hemma- och bortaplan. Även anmärkningsvärt att de höll en varsin nolla.

Matcherna mellan Skellefteå – Växjö brukar ha alla ingredienser för att bli sevärda. Efter alla de senaste årens slutspelsholmgångar har lagen byggt upp en härlig rivalitet, som brukar innebära fartfyllda, tuffa och underhållande tillställningar lagen emellan. Nu går vi för att hoppa på det vinnande spåret igen och skapa ett gott självförtroende inför lördagens bortamatch mot Malmö.

Kvällens match spelas i Skellefteå Kraft Arena med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Elias Rosen är Växjös bästa poänggörare med sina tre pinnar (0+3).

… Max Lindholm gjorde två poäng (1+1) i Skellefteås segermatch senast.

… Växjö har vunnit samtliga fem bortamatcher under säsongen (Champions Hockey League-gruppspel och träningsmatch inkluderad).

… Skellefteå har gjort mål på 25,00% av sina powerplay medan Växjö fortfarande inte hittat nätrassel i spelformen.

… Växjö har vunnit tre av sina fyra senaste bortamatcher mot Skellefteå (slutspel inkluderat).