LF-stipendiaterna 2024

Publicerad: 2024-03-06
Nyhet
Morgondagen bjuder på Smålandsderby mot HV71. Före nedsläpp kommer Växjö Lakers Ungdom och Länsförsäkring Kronoberg för sjunde året i rad överlämna stipendier till fyra aktiva inom föreningen.

Inför säsongen 2017/18 gick Länsförsäkring Kronoberg in som en aktiv samarbetspartner till Växjö Lakers Ungdom där man tillsammans samarbetar för att skapa en långsiktig och hållbar verksamhet som vilar på en gemensam värdegrund. Med hockey som bas präglas verksamheten av glädje där alla ges möjlighet att skapa sin egen dröm. Som en del i samarbetet delas det varje år ut stipendier, till spelare, domare och ledare. Alla uttagna utifrån tydligt uppsatta kriterier som rimmar med värdegrunden samt den långsiktiga ambitionen.

Nu är årets stipendier utsedda med nedan motivering.

Årets Spelare

Emma Bild
Emma är en av våra tjejer som började sin resa i föreningen för några år sedan i samband med att tjejverksamheten startades upp. Under sina år i klubben har hon varit ett föredöme och visat ett hängivet och beslutsamt engagemang för sporten genom att alltid ge 100% samt vara mån om allas välmående, både på och utanför isen.

Max Isaksson
Max är en strålande förebild för spelare i alla åldrar tack vare sin ödmjuka och glada personlighet. Redan i tidig ålder bestämde han sig för att bli hockeyspelare och hans positiva inställning samt hängivenhet är beundransvärd. Vi ser fram emot att följa hans fortsatta framsteg inom sporten.

Årets Ledare

Marcus Johansson
Marcus har ett stort engagemang i föreningen och har på ett naturligt och pedagogiskt sätt kunnat omvandla sin erfarenhet och kunskap till våra aktiva spelare. Hans förmåga att anpassa övningarna efter spelarnas individuella färdighetsnivåer gör honom till en fantastisk ledare som inspirerar och utvecklar sina spelare.

Årets Domare

Casper Hammarstedt
Casper är en domare som utmärker sig genom sin förmåga att sprida positivitet och uppmuntran till sin omgivning. Hans kärlek till sporten i kombination med en tydlig och respektfull kommunikation gör honom omtyckt av såväl spelare som ledare.

En gemensam nämnare hos LF-stipendiaterna är att de står för en välkomnande, inspirerande och utvecklande miljö såväl på, som utanför isen.

Årets LF-stipendiater Casper, Marcus, Emma och Max är goda förebilder för en utvecklande och välkomnande miljö på och utanför isen. Vi på Länsförsäkring Kronoberg är stolta över att vår satsning på värdegrundsarbetet tillsammans med Växjö Lakers bidrar till att ishockeyn fortsätter vara en miljö där alla kan hitta sin väg till en meningsfull, aktiv och trygg fritid – oavsett om denna är som domare, ledare eller spelare. Ett stort grattis till dessa fina ambassadörer, säger Angelica Prvulovic, affärscontroller bank på Länsförsäkring Kronoberg.

Sedan 2018 har en tavla på samtliga stipendiater med tillhörande motivering hängts upp nedanför ungdomsgymet där många aktiva i föreningen passerar varje dag och därmed påminns om vikten av att vara en god förebild.

- Det känns väldigt roligt att för sjunde året i rad kunna dela ut dessa stipendier tillsammans med Länsförsäkring Kronoberg. Ett initiativ som skapar en positiv miljö i våra korridorer vilket är helt underbart, säger Växjö Lakers ungdomsansvarige Wilhelm Sjöberg.

PR & Kommunikation Carolina Toresson