Segrare i Red Bull Salute Tournament

Publicerad: 2024-08-17
Ikväll väntade final i Red Bull Salute där Växjö Lakers ställdes emot schweiziska Zürich Lions. Detta efter att Växjö Lakers besegrat Red Bull München i gårdagens match.

Efter problem med isen kunde pucken i Red Bull Salute-finalen släppas först klockan 19:30 i Ke Kelit Arena.De första 20 minuterna blev en mållös tillställning där Joachim Blichfeld tillskrevs det bästa läget.Tidigt i den andra perioden är det Zürich som tar ledningen i matchen och kan senare även utöka till både 0-2 och 0-3. Något som tvingar head coach Jörgen Jönsson till timeout vilket genererar i en spelmässig uppryckning.Med andra ord var det rejäl uppförsbacke inför tredje perioden där kraftsamling krävs i pausvilan.Växjö Lakers kommer ut med en helt annan energi och får ett tidigt mål i den tredje perioden där #51 Emil Sylvegård noteras som Växjös första målskytt när han reducerar ställningen till 1-3. Knappt en minut senare är det samma Emil som trycker in 2-3.I slutminuten plockas Adam Åhman från kassen i hopp om kvittering. Coachdraget ger resultat, med 13 sekunder kvar är det våran dansk #86 Joachim Blichfeld som kvitterar ställningen och tar matchen till förlängning.

Väl där är det assisterande kaptenen #40 Dennis Rasmussen som avgör och Växjö Lakers står som vinnare i Red Bull Salute 2024.