Handbollslandslaget spelar landskamp i Vida Arena

Publicerad: 2024-02-28
Nyhet
Den 12:e maj tar Sverige emot Tyskland i en landskamp i Vida Arena. Senast lagen möttes var i slutet av januari då de ställdes mot varandra i en bronsmatch i herrarnas EM.

– Det är en väldigt bra motståndare som visade i EM att de är bland de bästa lagen i världen, så det blir en viktig match och ett bra test för oss i våra förberedelser inför OS i sommar, säger förbundskaptenen Glenn Solberg. 

Senast det spelades handboll i Vida Arena var 12 juni 2016 i VM-kvalet mot Bosnien Hercegovina. Då segrade Sverige inför 5 823 åskådare, vilket även är publikrekordet i Vida Arena för en handbollsmatch.  

– Det har varit ett härligt tryck i Växjö båda gångerna jag spelat där och det räknar jag med att det blir den här gången också. Det är alltid kul att möta Tyskland. Dels för att det är ett väldigt bra lag, men också för att många av oss spelar i eller har spelat i Tyskland och känner till spelarna väldigt bra, säger Jim Gottfridsson som är den som har gjort flest handbollsmål i Vida Arena (14 stycken). 

För bara några månader sedan tog handbollslandslaget EM-brons efter att ha besegrat Tyskland. Landslaget är även direktkvalificerat till OS i sommar och passar då på att spela en landskamp mot Tyskland när flera andra länder spelar kvalmatcher.  

– Tack vare det vi presterade på planen i januari har vi skaffat oss förutsättningar för att kunna träna mer tillsammans i stället för att spela kvalmatcher under våren. Många av spelarna har tuffa spelscheman och stora roller i sina klubblag i både de inhemska ligorna och Champions League och vi får här möjlighet att fokusera på sommarens stora mål som är OS, säger Solberg.  

Biljetterna till Sverige–Tyskland i Vida Arena den 12 maj släpps på handboll.ebiljett.nu den 1 mars. 

Biljetter: https://handboll.ebiljett.nu/ 

Kommunikatör Hanna Södergren