Lakers studsar tillbaka direkt

Publicerad: 2024-01-25
På torsdagen var det dags för match nr 2 på veckans road trip, och då var det SAAB Arena och match mot Linköping som gällde. Ett Lakers som direkt studsar tillbaka på vinnarspåret när man slår Linköping med 2-4.

Efter förlusten borta mot Luleå i tisdags var det så dags för Lakers att ta bussen upp till Linköping och SAAB Arena under torsdagen. Ett tredje möte lagen i mellan, och de två andra matcherna har varit väldigt jämna. Vi får se en inledning på matchen som är böljande och ganska fattig på riktiga målchanser.

Den första periodens skottstatistik skvallrar lite om hur det såg ut när hemmalaget vinner den med bara 7-6. Men perioden däremot vinner gästerna med 0-1. Och målet kommer sent i perioden där Joachim Blichfeld skjuter en s.k one-timer på pass från Giuttary, som träffar Marcus Högbergs högra stolpe och går rakt ut till vänster om honom där Robert Rosén kommer och slå sin back och trycker in returen till 0-1 efter 15.28.

Hemmalaget kastar en del farliga puckar på mål, som Åhman har en del problem att hantera. Men han håller tätt de första 20 minuterna. Den andra perioden blir mer händelserik, där Zach Giuttary få utgå efter 4.08 då han ådrar sig ett matchstraff. Zach sätter en bröstvärmare på Patrick Russel som tappar luften, och domarna bedömer den som en interference och efter videogranskning får han dessutom game missconduct.

Med 55 sekunder kvar på den fem minutaren så skickar Mattias Hävelid in kvitteringen på pass från Markus Ljungh. Klockan stannar på 8.11, men exakt 1.30 senare så är ordningen återställd när Robban Rosén hittar fram till Toby Rieder som åker förbi hela LHC försvaret och rundar Marcus Högberg och vi har 1-2 efter 9.41.

Efter 15.55 är inte Jönsson och ledarstaben nöjd med vad dom ser på isen, och man tar en time out. Spelet innan är böljande och väldigt chansartat med mycket slarv och dåliga passningar. I slutet blir det lite spänning när först Patrick Russel åker ut för en interference och senare även Vilmos Gallo när han sätter en armbåde på Rosén efter signal. Men spelet 5 mot 3 lämnar en del över att önska och ledningen med ett mål står sig över den andra perioden.

I början av den tredje perioden återstod det 15 sekunder i spel 5 mot 3. Och då avgör man faktiskt den här tillställningen när Marcus Sylvegård hittar in till Joachim Blichfeld som skjuter 1-3 efter 16 sekunder. Hade målet kommit 2 sekunder tidigare hade man fått fortsätta i spel 5 mot 4. I det här läget av matchen har gästerna full kontroll på allt där ute. Och när man utökar till 1-4 efter 7.24 så är det rullgardin ner för hemmalaget LHC. Målet görs från blålinjen av Gabbe Carlsson.

LHC lyckas att  reducera en gång genom Christoffer Ehn efter 11.10. Men gästerna från Småland har bestämt sig och även om hemmalaget tar ut Marcus Högberg i slutet så har man inga större problem att freda sig, och man vinner den här drabbningen med 2-4 och studsar tillbaka direkt efter förlusten mot Luleå i tisdags. Lakers vinner även skotten med 15-24.

Nya fina poäng in på Lakers kontot, och nu laddar vi om batterierna till lördagens derby i Oskarshamn. Nedsläpp på östkusten kl 18.00.