Inför Växjö - Rögle

Publicerad: 2023-12-26
Växjö har endast spelat en SHL-match under de 16 senaste dagarna. I eftermiddag är det äntligen återigen dags för batalj, när annandagen bjuder på fajt mot Rögle hemma i VIDA Arena.

För exakt en vecka sedan spelade Växjö sin senaste match då Rögle gästade i VIDA Arena. Alltså samma motståndare som besök staden även under annandagen. Det föregående mötet blev en dramatisk tillställning, som slutade oavgjort efter ordinarie speltid. Emil Sylvegård öppnade målskyttet i matchen innan Dennis Everberg kvitterade. I början av mellanakten smällde gästerna in två mål på mindre än tre minuter. Innan perioden var till ända reducerade Joel Persson i powerplay. I den tredje perioden var Lakers på jakt efter en kvittering, vilket också man löste då Dylan McLaughlin prickade in 3-3 med mindre än sex minuter kvar. Den efterföljande förlängningen blev mållös och den jämna holmgången fick avgöras på straffar. Väl där avgjorde Ängelholmklubben.

Inför eftermiddagens drabbning ligger Växjö fortsatt på en fin andraplats i tabellen med sina 51 inspelade poäng på 27 matcher. Rögle å sin tur har skrapat ihop 34 pinnar och ligger på en elfteplats. Skåningarna är endast en poäng före tolvan och rivalen, Malmö. Laget har också bara en pinne upp till den tionde och sista slutspelsplatsen, som i skrivande stund Örebro innehar.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

08-10-22 | Växjö – Rögle 4-1
08-12-22 | Rögle – Växjö 2-5
03-01-23 | Växjö – Rögle 4-1
04-03-23 | Rögle – Växjö 4-1

Som synes slutade samtliga fyra matcher med en tremålsdifferens under fjolårssäsongen, varav tre hade slutresultatet 4-1. Totalt sett segrade Växjö i tre av bataljerna. Båda på hemmais och en på resande skridsko.

Hittills under säsongen har lagen drabbats samman två gånger, där båda fajterna slutat med att Skånelaget stått som slutsegrare. Som tidigare nämnt vann Rögle senast med 4-3 efter straffar. I kampen innan dess vann Ängelholmslaget med 3-1 i Catena Arena.

Nu laddar vi om batterierna för ytterligare en tillställning lagen emellan. Den här gången kommer Växjö, som är erkänt starka hemma, göra allt för att ta revansch på Rögle efter säsongens tidigare två förluster. Lakers har inte förlorat två raka hemmamatcher under hela säsongen och det skall inte ske nu heller. Tillsammans lyfter vi taket och hejar fram våra hjältar till tre poäng!

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:15. Arenan öppnar redan 13:15. Välkomna då!