Kvartsfinal 2: Växjö - Luleå

Publicerad: 2024-03-23
En av tolv slutspelsvinster är avklarade i jakten på att försvara SM-guldet. Under lördagseftermiddagen jagar Växjö ytterligare en seger, när man återigen möter Luleå på hemmais.

Växjö fick en utmärkt start på årets SM-slutspel då man, under torsdagskvällen, lyckades vinna kvartsfinal 1 med 5-3. Det var dock Luleå som öppnade målskyttet under fajten då Frederic Allard satte 1-0 efter drygt fyra minuters spel. Åtta minuter senare kvitterade Manuel Ågren och ställningen var 1-1 efter den första perioden.

Under mellanakten fick vi endast bevittna ett mål, som signerades av Noah Östlund. Den formstarke forwarden hittade nämligen nätmaskerna i numerärt överläge med tre minuter och 32 sekunder kvar av perioden.

Efter endast 60 sekunders spel av den tredje perioden lyckades Luleå kvittera Växjös 2-1-ledning, men bara ett par minuter senare satte Manuel Ågren återigen sitt lag i förarsätet då han prickades in sitt andra mål för kvällen. Gästerna skulle dock streta emot ytterligare en gång då man kvitterade 67 sekunder efter Växjös 3-2-mål. Därefter kopplade Lakers greppet genom mål av Robert Rosén och Hugo Gustafsson och segersiffrorna skrevs således till 5-3.

Redan under lördagseftermiddagen är det dags för kvartsfinal 2, när Växjö återigen tar emot Luleå hemma i VIDA Arena. Lakers leder matchserien med 1-0, men ledningen är skör. Skulle gästerna vinna dagens tillställning har helt plötsligt Luleå hemmaplansfördelen.

Som vanligt kommer Växjö göra allt för att knipa ytterligare en viktoria inför sina fanatiska hemmafans. Med er supportrar i ryggen lyfter sig laget på isen. Tillsammans ordnar vi 2-0 i matcher och ett utmärkt utgångsläge inför kommande fajter på resande skridsko.

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:15. Arenan öppnar 13:15. Välkomna då!