Ökat engagemang i Vida Arena

Publicerad: 2024-03-20
Nyhet
Imorgon kliver Växjö Lakers in i slutspelet med ökat engagemang på läktaren och stigande publiksiffror. Efter en framgångsrik grundserie såväl på som utanför isen har publiksnittet ökat med 269 personer på varje hemmamatch. Tillsammans har besökarna visat på ökat engagemang och skapat en unik känsla i arenan.

För drygt en vecka sedan tog grundserien slut och nu väntar slutspel runt hörnet. Under säsongen 2023/24 har publiksnittet och engagemanget i Vida Arena ökat. På hemmamatcherna var det i snitt 4 952 åskådare på plats, vilket är en ökning med hela 269 personer per match jämfört med säsongen innan.

Under 13 hemmamatcher var det över 5000 personer i publiken varav fyra av dessa var fullsatta med 5 750 personer i publiken.

- Ju längre säsongen gått desto mer har trycket och engagemanget i arenan ökat. Nu höjer vi stämningen ännu mer. Vi i tifo-gruppen är tacksamma för alla som är med och bidrar till stämningen och hoppas att fler vill stötta oss i tifo-gruppen, säger Oscar Gustavsson, tifogeneral för Lakers Lakejer.

Joanna Kron, kommunikationschef på Vida AB instämmer i Oscars ord om att stämningen ökat.

- Vida Arena bjuder som alltid på en fantastisk upplevelse. Här kan man vara säker på att alla gör sitt bästa för att du ska få ett fint evenemang. Allt från vakterna som visiterar dig, till de unga timanställda som serverar popcorn och läsk, till klackens outtröttliga hejande. Det är en fin kultur man omsluts av i arenan. Att vi för femte gången jagar SM-guld är en bedrift som gör oss imponerade!

Dessutom toppar Växjö Lakers listan över exponering i media utifrån mätningar på fjorårets säsong. Växjö Lakers placerar sig framför bland annat Malmö FF och Skellefteå AIK. Exponeringen i media mäts utifrån flera olika parametrar men syftar på exponering som är digital, tryckt och i TV.

Imorgon inleds kvartsfinalserien mot Luleå Hockey och nya publikfester är att vänta.

Tack för ert engagemang och stöd - Vi ses i Vida Arena under slutspelet!

Kommunikatör Hanna Södergren