Tre poäng mot Biel och tabell ledning

Publicerad: 2023-09-10
Fjärde omgången gick av stapeln i Vida Arena, och för motståndet stod EHC Biel -Bienne från Schweiz. Lakers och Larmi nollar Schweizarna och vinner med klara 4-0.

Vi ser ganska tydligt direkt från inledningen att tempot är betydligt högre än fredagens match. Biel Bienne, ett klart bättre motstånd. Schweizarna är med bra inledningsvis och har ett par riktigt bra chanser i början av matchen.

Men när Biel får en utvisning efter 7.45 visar Lakers upp ett effektivt powerplay. Och framför allt Kalle Kossila visar sin fina handleder när han hittar en fristående Robert Rosén som kan trycka in 1-0 i tom kasse efter 9.02. Strax efter får även Biel en chans i numerärt överläge när Martinsson får vila för en tripping.

Bra chanser från Biel, men nätet bakom Larmi i målet förblir fritt från påhälsning. Istället ställer Kossila åter till det för Schweizarna framför deras mål, och på nått märkligt sätt hittar han Manuel Ågren som krigar in 2-0 efter 14.01. I slutet av perioden får vi en dubbelutvisning, därefter ett stenhårt skott i ribbkrysset av Toni Rajala.

Men närmare än så kom in gästerna en reducering i den första perioden som vinns av hemmalaget med 2-0. Skotten går också i hemmalagets favör med 14-11.

I den andra perioden sjunker kvaliteten i spelet ganska radikalt. Samtidigt som kanske Biel-Bienne höjer sig en aning. Vi får dock en utökning till 3-0 redan efter 2.41 genom Martin Lundberg som visar sin styrka när han trycker in utökningen efter en fin passning från Dylan McLaughlin. En ganska tråkig period som Lakers vinner med 1-0, men där Biel vinner skotten med 5-8.

I den tredje perioden ser vi ett Lakers som har full kontroll och som effektivt stänger den här matchen. Man spelar klokt. Tätt i mittzon, vilket sänker farten på Biel i alla anfallsförsök. Gästerna har några bra chanser, framför allt i powerplay, men Larmi är hur tät som helst.

Gästerna får en rejäl möjlighet efter 14.42 när Tobias Rieder åker ut. Men Lakers spelar bra i sitt boxplay och gästerna har svårt att hitta några öppna möjligheter. Med målvakten i båset för Biel kan Kossila stänka in slutresultatet 4-0 i tom kasse efter 18.19. Biel- Bienne vinner skotten totalt med 24-28.

Nu ser vi fram mot SHL som öppnar upp dörrarna nu på torsdag och Växjö Lakers åker till Karlstad för premiär mot Färjestad. Nedsläpp i Löfbergs Arena kl. 19.00.