SKAI & GALAI blir ny samarbetspartner till Växjö Lakers prova-på flickhockey

Publicerad: 2023-11-17
Nyhet
Växjö Lakers prova på- flickhockey är tillbaka! Tillsammans med SKAI och GALAI bjuder man nu in flickor på utvalda skolor att komma och testa på ishockey helt kostnadsfritt med målsättningen att bli ännu fler tjejer i verksamheten.

- Flicksatsningen är en av Växjö Lakers mest framgångsrika satsningar som ligger till stor grund för att föreningen på kort tid fått en alltmer jämställd ungdomsverksamhet, säger Fabian Astrén, delägare i restaurangerna SKAI och GALAI.  

Sedan säsongen 2018/2019 har Växjö Lakers gjort krafttag för att få fler flickor att börja spela ishockey. Ett lyckosamt koncept har varit när Växjö Lakers med hjälp av samordnare på Växjö Kommun kontaktat skolorna för att få komma ut och berätta om ishockeyn. Ansvariga i föreningen får träffa flickorna i skolmiljön, därefter erbjuder Växjö Lakers i samarbete med GALAI och SKAI olika tillfällen att komma till Vida Arena och testa på ishockey i full utrustning.

 - Det är ett fantastiskt arbete som vi i egenskap av partner tycker är viktigt och gärna vill vara en del av att utveckla vidare, säger Fabian Astrén.   

Säsongen 2023/2024 erbjuds flickorna komma till Vida Arena tre tillfällen innan jullovet och tre tillfällen i januari. Målgruppen denna säsong är flickor i årskurs ett till årskurs tre. De tjejer som valt att prova på blir upphämtade direkt efter skolan med buss och skjutsas till Vida Arena. I anslutning till omklädningsrummet finns mellanmål och fullständig utrustning till låns. Det enda man behöver ta med själv är ett underställ samt en handduk för dusch efteråt.

- För några år sedan bestämde vi oss för att ta ett krafttag för att få fler aktiva flickor till föreningen som en del av vårt jämställdhetsarbete. I och med det föddes vår prova-på flickhockey satsning där vi tog reda på vilka hinder som fanns och skapade en miljö utan dessa barriärer. Tack vare satsningen har vi idag närmare 100 aktiva tjejer i verksamheten, nu siktar vi på att få in ännu fler, säger Calle Steen, utvecklingschef.  

Läs mer om flicksatsningen här

Kommunikatör Hanna Södergren