Inför Timrå - Växjö

Publicerad: 2023-11-02
Fem dagar har gått sedan Växjö spelade sin senaste match. Under torsdagskvällen är det äntligen dags för kamp igen då veckans första match spelas på bortaplan mot Timrå.

Under lördagskvällen fick Växjö se sin långa segersvit brytas då Malmö blev försvåra. Den första perioden blev mållös. Faktum är att det dröjde 38 minuter och 29 sekunder innan vi fick matchens första mål och det gjordes av Skånelaget. I mitten av den tredje perioden utökade skåningarna sin ledning till 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Inför kvällens fulla SHL-omgång ligger Växjö på en fjärdeplats i tabellen med sina 25 inspelade poäng på 15 matcher. Med den noteringen är man endast en poäng bakom tvåan Luleå och trean Skellefteå. Man är också blott en pinne före femman Malmö och sexan Örebro. På sjundeplats, med 23 poäng på kontot, återfinns Timrå. En motståndare som väntar under torsdagskvällen.

Timrå kommer från två raka nederlag. Först föll man mot Linköping med 3-4 efter förlängning och allra senast blev Leksand försvåra då dalmasarna vann med klara 4-1. Båda förlusterna har kommit på resande skridsko. På hemmaplan har Timrå vunnit två raka tillställningar, där försvaret har varit strålande. Tabellsjuan har nämligen bara släppt in ett ynka mål under hemmasviten.

Växjö och Timrå har drabbats samman en gång tidigare under säsongen. Tillställningen ägde rum den 30 september i VIDA Arena och blev en nagelbitare. Lakers vände 0-1 till 2-1 i den andra perioden. Gästerna kvitterade sedan i den tredje perioden och tvingade fram en förlängning. Väl där avgjorde Elmeri Eronen för Timrå i numerärt överläge.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

24-09-22 | Växjö – Timrå 4-0
03-11-22
| Timrå – Växjö 0-3
28-12-22 | Växjö – Timrå 5-3
18-02-23 | Timrå – Växjö 3-2

Som synes vann Växjö tre av fyra matcher mot Timrå under fjolårssäsongen. Extra anmärkningsvärt att man höll nollan i de två inledande fajterna lagen emellan.

Nu är förra säsongen historia och vi blickar framemot en ny spännande batalj lagen emellan. Såväl Växjö som Timrå kommer från förluster senast. Frågan är vilket lag som får jubla i kväll? Om några timmar vet vi svaret! Lakers kommer göra allt för att hoppa på det vinnande spåret igen och skapa ett gott självförtroende inför lördagen hemmamatch mot Oskarshamn.

Kvällens match spelas i SCA Arena, Timrå, och har nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Växjö förlorat fyra av sina sex senaste tävlingsmatcher på resande skridsko.

… Timrå-stjärnan, Robin Hanzl, ligger fyra i SHL:s poängliga.

… sett till de fem senaste matcherna har Växjö spelat in flest poäng av samtliga SHL-lag.

… Timrå har spelat in fjärde minst poäng på hemmaplan hittills under säsongen.

… sedan Timrå senast tog steget upp i SHL är ställningen 3-3 i inbördes möten i Timrå.