Inför Växjö - Frölunda

Publicerad: 2023-09-28
Senast fick Växjö se sin segersvit på två matcher brytas då Rögle blev försvåra. Därmed är det ett revanschsuget Lakers som under torsdagskvällen tar sig an topplaget, Frölunda, på hemmais.

Efter två raka vinster (Malmö 5-3 och Oskarshamn 5-2) föll Växjö senast borta mot Rögle. Skåningarna startade matchen starkt och ledde med 2-0 efter knappt tolv minuters spel. Ängelholmslaget utökade sedan sin ledning till 3-0 i början av den andra perioden. Marcus Sylvegård reducerade i powerplay i mitten av mellanakten, men närmare än så kom aldrig Lakers. Rögle vann tillställningen med 3-1 och avancerade förbi Växjö i tabellen.

Inför torsdagskvällens SHL-omgång ligger Växjö på en sjundeplats med sina sex inspelade poäng på fyra matcher. Kvällens motståndare, Frölunda, har skrapat ihop nio pinnar på fem bataljer och ligger på en tredjeplats i den unga tabellen. Endast Färjestad och Örebro ligger framför Göteborgslaget.

Frölunda inledde säsongen med en 2-4-förlust mot Timrå. Därefter har man tagit poäng i samtliga fyra matcher, där tre slutat med vinst. Allra senast straffbesegrade man Linköping med 3-2 och innan dess var det Luleå som fick kapitulera (2-1).

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

27-09-22 | Frölunda – Växjö 3-1
06-10-22 | Växjö – Frölunda 2-1
01-11-22 | Frölunda – Växjö 2-4
12-01-23 | Växjö – Frölunda 2-0

Under fjolårssäsongen knep Frölunda det första mötet lagen emellan. Därefter tog Växjö tre raka segrar och släppte endast in tre mål under segersviten. De båda storklubbarna möttes även under SM-slutspelet i en rafflande matchserie. Lakers kunde vinna semifinalen med 4-2 i matcher. Detta trots att Frölunda vann två av de tre första tillställningarna.

Nu är fjolårssäsongen historia. I kväll skall det göras upp om tre nya poäng, där Frölunda jagar sin tredje raka vinst medan Växjö vill hoppa på det vinnande spåret igen efter förlusten senast.

Tillsammans hjälps vi åt för att bärga säsongens andra raka hemmatriumf!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar 17:00. Välkomna då!