Inför Växjö - HV71

Publicerad: 2024-03-07
Endast sex dagar återstår av säsongens grundserie och under perioden kommer Växjö spela tre viktiga matcher, där derbyrivalen, HV71, är först ut under torsdagskvällen.

Efter tre raka segrar föll Växjö tungt senast då man åkte på en 1-3-förlust borta mot ett disciplinerat Malmö. Hemmalaget öppnade målskyttet efter drygt elva minuters spel. Lakers skulle dock kvittera innan den första perioden var till ända. Mellanakten såg länge ut att bli mållös, men med blott 20 sekunder kvar lyckades Malmö återta sin ledning. Växjö tryckte sedan stundtals på rejält under den tredje perioden, men lyckades inte överlista en storspelande Adam Werner ytterligare en gång. I stället kunde hemmalaget fastställa slutresultatet till 3-1 i tom kasse.

I och med nederlaget senast ligger Växjö alltjämt tvåa i tabellen, men har nu sex poäng upp till serieledaren, Färjestad. Lakers är också två pinnar före trean Skellefteå och fem poäng före fyran, Frölunda.

Under torsdagskvällen stundar nästa match, denna gång hemma mot HV71. Derbyrivalen ligger alltjämt på en negativ kvalplats och med endast tre återstående omgångar behöver laget vinna samtliga matcher efter ordinarie speltid, för att ens ha en liten chans att kliva upp på säker mark.

Aftonens möte mellan Växjö och HV71 blir det fjärde och sista under årets säsong. De tidigare tre fajterna har slutat med en vinst och två förluster för Lakers del. Samtliga tillställningar har slutat med hemmavinst och Växjö kommer såklart göra allt för att hålla den sviten vid liv under torsdagskvällen.

Säsongen 2022-2023 slutade lagens inbördes möten på följande vis:

22-10-22 | HV71 – Växjö 5-2
17-12-22 | Växjö – HV71 5-4 OT
30-12-22 | HV71 – Växjö 1-2
21-02-23 | Växjö – HV71 3-0

Under fjolårssäsongen vann Växjö tre av fyra inbördes möten. Lakers vann båda sina hemmamatcher och tog även en viktoria på resande skridsko.

Nu lyfter vi taket i vår hemmaborg och sjunger fram våra hjältar till tre poäng!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar 17:00. Välkomna då!