Recap: J20 Seriestart

Publicerad: 2024-09-11
Förra veckan drog serien igång för Växjö Lakers J20-lag som åkte på roadtrip för dubbelmöte mot Örebro Hockey och söndagsmatch mot Färjestad BK. I veckan väntar hemmamatch mot Rögle BK.

Efter en lång försäsong väntade förra veckan seriepremiär för Växjö Lakers J20 som på fredagen begav sig till Behrn Arena för dubbelmöte mot Örebro Hockey.  Örebro tog ledningen med 2-0 i första perioden, varav ett mål i powerplay. Växjö reducerade dock i andra perioden genom Emon Kulmala, men trots ett starkt avslut kunde de inte kvittera. Växjös målvakt Benedikt Oschgan räddade 23 skott. Matchen präglades också av flera utvisningar, inklusive en slagsmålsincident i andra perioden. Matchen slutade 2-1.

Under lördagen väntade nästa match lagen emellan. Örebro tog ledningen i tredje perioden, men Växjö kvitterade genom Leo Lundblad sent i samma period. I förlängningen avgjorde Örebros Melvin Fernström i powerplay. Växjös målvakt Edwin Jonasson stod för 30 räddningar. Matchen var jämn med ett skottövertag för Örebro på 32-30. Resultatet skrevs till 2-1 efter förlängning.

Söndagen bjöd på ännu en bortamatch, den här gången i Karlstad där Färjestad BK stod för motståndet. Växjö tog tidigt ledningen genom Anton Linde, men Färjestad kvitterade och gick sedan upp i 3-1 ledning efter mål från Gustav Ling och Elias Straume Vatne. Växjö reducerade i slutminuterna genom Gustav Angel, men lyckades inte kvittera. Matchen var jämn med skotten 28-28. Växjös målvakt Edwin Jonasson räddade 25 skott.
Färjestad vann matchen med 3-2.

I veckan väntar hemmamatch för Växjö Lakers J20 som ställs mot Rögle BK på lördag klockan 14:00 i Växjö Ishall. Varmt välkomna att heja fram våra killar - Fri entré!