Nyårskrönika med ordförande Jennie Isberg

Publicerad: 2023-12-31
Krönika
År 2023 börjar lida mot sitt slut och Växjö Lakers vill passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År med en årskrönika från ordförande Jennie Isberg som sammanfattar året som varit.

2023 avslutades precis som förra året med ett derby i Huskvarna Garden. Trots utgången går vi in i 2024 med en befäst position i toppen av tabellen - och det bådar gott inför slutampen!

När jag avslutade förra årets krönika önskade jag mig tre saker; att fler upptäcker hockeyns gemenskap, ett pulserande Vida arena och så hoppades jag att vi skulle kunna bryta treårstrenden med SM-guld. Och vilket år vi fick! 

Vi fick en spännande finalserie där inget kändes klart förrän den 24 april, ett dygn jag aldrig kommer att glömma. Pirret i arenan när alla inser att guldet är inom räckhåll, jublet när Ludvig Nilsson sätter 3-0 och känslan när guldbomberna går av. Men bäst av allt var att se hur ni alla samlades på ett regnigt Stortorget för att fira våra guldhjältar. Då kunde jag inte hålla glädjetårarna tillbaka. Vi firade tillsammans igen!

Jag kunde inte föreställa mig hur mäktigt det skulle vara att få vara med om ett SM-guld - och för det har vi alla i organisationen och hela Växjö att tacka. 

Ögonen vattnades återigen den 16 september när vi fick hissa vår fjärde SM-guldsflagga tillsammans med ett fantastiskt tifo och hyllning av vår mesta profil Erik Josefsson. Tack Erik för allt du gjort och betytt för så många under din långa och framgångsrika karriär.

Att fylla Eriks (skrid)skor är inte lätt, men vem är bättre lämpad att ta över rodret som kapten än vår Joel Persson? Under hösten kunde vi också glädjas åt att vi kommer att ha Joel i Växjö Lakers i (minst) sex säsonger till - det längsta kontraktet i klubbens historia. 

Jag önskade också förra året att få ett pulserande Vida, och vilka minnen vi har skapat. Engagerade Lakejer och fans, tifon man bara kan drömma om och ännu fler säsongsabonnenter och partners ramar in och skapar känslan vi alla vill ha.

Vi har också sett ett nytt Team Store växa fram, en arena som fräschas upp, nya menyer, spännande partnersamarbeten och nysatsningar inom junior och ungdom. Ja, listan kan göras lång. Allt för att vi ska bli fler i vår stora Växjö Lakers-familj.

Med stora framgångar och fina förebilder har vi både en möjlighet och skyldighet att inspirera våra unga. Precis som jag önskade har vi välkomnat ännu fler in i hockeyfamiljen. Något som ligger mig extra varmt om hjärtat är att vi i år nått över 100 aktiva tjejer och dessutom startat ett juniorlag fyllt av tjejer på framfart. Det hade inte varit möjligt utan många ideella krafter och partners med Stort Hjärta - tack till alla er eldsjälar som engagerar er varje dag. 

Sammanfattningsvis har allt jag önskade av 2023, och mer därtill, slagit in. Jag har dessutom fått välkomna en liten Noah till världen, som en av Växjö Lakers yngsta supportrar. 

Det har helt enkelt varit ett fantastiskt år och som alltid inom Växjö Lakers tror vi att vi kan ännu lite bättre. Så inför 2024 höjer jag ribban ytterligare. Jag önskar mig fler slutsålda matcher med samma känsla som annandagsmatchen mot Rögle BK. Jag önskar mig också att ännu fler unga tjejer och killar kommer in i vår fantastiska organisation och växer här - så att vi likt i år kan stoltsera med våra egna juniorer i representationslaget. Till sist önskar jag mig ett back to back-guld, vilket inte har gjorts på tio år. Vilka ska göra det om inte vi?

Tack till alla er som gör Växjö Lakers till det vi är. Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

Jennie Isberg
Ordförande, Växjö Lakers

Ordförande Jennie Isberg