Utvisningar sänkte Lakers mot Malmö

Publicerad: 2023-10-28
Lakers och dess supportrar tog sig ner till Malmö på lördagen. Genom två utvisningar på Brian Cooper och Robert Rosén och två powerplay mål från Carl Perssons klubba kunde skåningarna avgöra den här matchen och se till att samtliga poäng stannade kvar i Malmö.

Ett antal busslaster hade på lördagen tagit sig ner till Malmö för att se Lakers bortamatch mot Malmö Redhawks. Och dessa fick, efter diverse strul med visitering se en väldigt jämn första period. En period som blir mållös, men därför inte chansfattig. Tvärtom, båda lagen har en del riktigt bra lägen för att sätta sig i förarsätet.

Båda lagen lyckas också bjuda det andra laget på varsen vass målchans. Men både Daniel Marmenlind och Emil Larmi håller nätet rent från besök och det blir en mållös första period där Malmö vinner skotten knappt med 9-8. Sen måste vi ju givetvis skriva om Jörgen Jönssons lilla grej vid matchstart när han ställer Erik Martinsson, Joel Persson, Emil och Marcus Sylvegård samt Viktor Stjernborg på isen. Samtliga skåningar!

Den andra perioden ser ut ganska länge att bli en kopia av den första. Lagen fljs åt både i spelet och i statistiken. Men någonstans efter att halva matchen är passerad så börjar Malmö ta över dirigentpinnen. Lakers är absolut inte ofarliga, men skillnaden ligger i hur snabbt man tar sig från egen zon till offensiv zon, och hur länge man kan etablera längre tider i offensiv zon. Här tar Malmö över. 

Detta visar sig också ganska snabbt i skottstatistiken som fram till dess varit helt jämn. Och när man börjar få till det momentumet i matcher så brukar man belönas på olika sätt. Den första belöningen för Malmö kommer efter 17.39 när Brian Cooper utvisas 2 minuter för en interference. Och belöning nummer två kommer givetvis i det powerplay som följer. Lauri Pajuniemi hittar över centrallinjen fram till Carl Persson som får sikta in sig ganska länge, innan han trycker in 1-0 bakom Larmi när klockan stannar på 18.28 av den andra perioden. Absolut inte orättvist så långt. 

Malmö vinner dessutom skotten i den andra perioden med 13-8. I den tredje perioden som skulle bli den sista, gör Växjö Lakers ett gott försök att utjämna matchen. Det blir dock ett trubbigt försök då man först tar en utvisning med med dryga 8 minuter kvar att spela, och dessutom släpper in mål nummer två även det i boxplay. Carl Persson får göra sitt och Malmös andra mål efter 13.33. Lakers vinner skotten med hela 18-7 i den tredje perioden, men inget av dessa 18 var tillräckligt bra för att bli mål, därav trubbigheten. Lakers vinner den totala skottstatistiken med 29-34, men det är Malmö som nollar Lakers och vinner med 2-0.

Nu knyter vi näven i fickan och blickar fram mot Torsdag då Lakers åker till Timrå för nästa SHL match. Nedsläpp kl 19.00. Nästa lördag får vi äntligen se Lakers på hemmaplan igen när IK Oskarshamn gästar för ett nytt smålandsderby. Då är det nedsläpp kl 18.00.

SAMMANFATTNING

38.29 1-0 Carl Persson (Lauri Pajuniemi, Alan Quine)
53.33 2-0 Carl Persson (Janne Kuokkanen, Alan Quine)

Skott: 29-34 (9-8, 13-8, 7-18)
Utv: VLH 2x2 min

Patrik Hammarstedt